שלח להדפסה  
בשר

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

קציצות באפונה וסלרי / בני סיידא


חומרים (6 מנות)
650 גרם בשר בקר או טלה טרי טחון (שריר, צוואר)
2 בצלים מגוררים גס
חופן פטרוזיליה קצוצה
2 ביצים טרופות
2 פרוסות לחם לבן לא טרי (ללא הקרום) שרויות במים וסחוטות
1 תפוח אדמה קטן, מגורר על מגררת דקה
מלח ופלפל שחור טחון טרי
לרוטב:
1/4 כוס שמן
2 בצלים קצוצים דק
900 גרם אפונה קפואה
5 גבעולי סלרי קצוצים
מלח ופלפל שחור טחון טרי
1 כפית כורכום
שמן לטיגון עמוק
אופן ההכנה
  1. שמים בקערה את כל מרכיבי הקציצות, לשים היטב ומשהים לשעה לספיגת הטעמים. אם מכינים את התערובת מראש ושומרים במקרר, יש להוציאה מהמקרר כשעה לפני הטיגון.
  2. מחממים שמן לטיגון חצי עמוק, מכינים קציצות מוארכות או עגולות וקצת שטוחות ומטגנים עד להשחמה. מניחים בצד.
  3. מחממים את השמן בסיר רחב ושטוח. מוסיפים את הבצל ומזהיבים קלות. מוסיפים את הקציצות, האפונה והסלרי ומתבלים במלח, פלפל וכורכום.
  4. מוסיפים כוס מים, מביאים לרתיחה, מכסים את הסיר ומבשלים על להבה נמוכה עד שהאפונה רכה והרוטב סמיך. מגישים עם לחם טרי וסלט עגבניות מתובל בכוסברה.


חזרה