|
|
|
|
קציצות באפונה וסלרי
/ בני סיידא
|
חומרים (6 מנות)
|
650 גרם בשר בקר או טלה טרי טחון (שריר, צוואר) |
2 בצלים מגוררים גס |
חופן פטרוזיליה קצוצה |
2 ביצים טרופות |
2 פרוסות לחם לבן לא טרי (ללא הקרום) שרויות במים וסחוטות |
1 תפוח אדמה קטן, מגורר על מגררת דקה |
מלח ופלפל שחור טחון טרי |
לרוטב: |
1/4 כוס שמן |
2 בצלים קצוצים דק |
900 גרם אפונה קפואה |
5 גבעולי סלרי קצוצים |
מלח ופלפל שחור טחון טרי |
1 כפית כורכום |
שמן לטיגון עמוק |
אופן ההכנה |
- שמים בקערה את כל מרכיבי הקציצות, לשים היטב ומשהים לשעה לספיגת הטעמים. אם מכינים את התערובת מראש ושומרים במקרר, יש להוציאה מהמקרר כשעה לפני הטיגון.
- מחממים שמן לטיגון חצי עמוק, מכינים קציצות מוארכות או עגולות וקצת שטוחות ומטגנים עד להשחמה. מניחים בצד.
- מחממים את השמן בסיר רחב ושטוח. מוסיפים את הבצל ומזהיבים קלות. מוסיפים את הקציצות, האפונה והסלרי ומתבלים במלח, פלפל וכורכום.
- מוסיפים כוס מים, מביאים לרתיחה, מכסים את הסיר ומבשלים על להבה נמוכה עד שהאפונה רכה והרוטב סמיך. מגישים עם לחם טרי וסלט עגבניות מתובל בכוסברה.
| חזרה | | |