|
|
|
|
קציצות עם שעועית ירוקה, עגבניות ושום
/ בני סיידא
|
חומרים (6 מנות)
|
650 גרם בשר בקר או טלה טרי, טחון |
2 בצלים גדולים, מגוררים גס |
חופן פטרוזיליה קצוצה |
2 ביצים טרופות |
2 פרוסות לחם לבן לא טרי (ללא הקרום), שרויות במים וסחוטות |
1 תפוח אדמה קטן, מגורר על מגררת דקה |
מלח ופלפל שחור טחון טרי |
שמן לטיגון חצי עמוק |
לרוטב: |
5 כפות שמן |
2 בצלים קצוצים דק |
800 גרם שעועית ירוקה , מנוקה מקצוות (אפשר קפואה) |
מלח ופלפל שחור טחון טרי |
5 עגבניות קלופות וקצוצות |
2 פלפלים חריפים קצוצים |
8 שיני שום קצוצות |
חופן עלי כוסברה קצוצים |
אופן ההכנה |
- שמים בקערה את כל מרכיבי הקציצות, לשים היטב ומשהים לשעה לספיגת הטעמים. אם מכינים את התערובת מראש ושומרים במקרר, יש להוציאה מהמקרר כשעה לפני הטיגון.
- מחממים שמן לטיגון חצי עמוק, מכינים קציצות מוארכות או עגולות וקצת שטוחות ומטגנים עד להשחמה. מניחים בצד.
- מחממים 3 כפות מהשמן בסיר רחב ושטוח. מוסיפים את הבצלים ומטגנים עד שהם מתחילים להזהיב. מוסיפים את הקציצות, השעועית והעגבניות. מתבלים במלח ובפלפל. מוסיפים חצי כוס מים ומביאים לרתיחה.
- מכסים את הסיר ומבשלים על להבה נמוכה עד שהשעועית מוכנה והרוטב סמיך.
- מחממים במחבת את שארית השמן. מוסיפים את הפלפלים החריפים, השום והכוסברה ומטגנים כ 3 דקות. יוצקים על התבשיל, מכסים את הסיר ומבשלים 10 דקות. מגישים עם אורז לבן או עם לחם שחור לטבילה ברוטב.
| חזרה | | |