שלח להדפסה  
עוגות ועוגיות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

בראוניס חרובים וגבינה / פיליס גלזר

החומרים מספיקים ל 12-9 בראוני'ס.


חומרים
לשכבת החרובים:
1/2 כוס אבקת חרובים
100 גרם חמאה נמסה
2 ביצים
1 כוס סוכר חום מהודק
1 כפית תמצית וניל טבעי
1 כפית גדושה תחליף קפה נמס
1 כפית אבקת אפייה
1/2 כוס קמח מלא מנופה
כפית 1/4 מלח
1/2 כוס אגוזי פקאן קצוצים
לשכבת הגבינה:
200 גרם גבינת שמנת נוקשה (או "טוב טעם" 5 אחוז)
2 כפות חמאה
1/4 כוס סוכר טבעי (דמררה חום בהיר)
1 ביצה
1 כף גדושה קמח לבן
1/2 כפית תמצית וניל טבעי
אופן ההכנה
  1. מחממים תנור ל 180 מעלות צלזיוס.
  2. במערבל חשמלי מערבבים את אבקת החרובים והחמאה המומסת עד שאין גושים. מוסיפים ביצים, סוכר ותמצית וניל ומערבלים עד לקבלת מרקם חלק.
  3. מנפים את תחליף הקפה, אבקת האפייה, הקמח והמלח דרך מסננת ומוסיפים לעיסה. מערבבים רק עד שהקמח נעלם. בוחשים פנימה את האגוזים.
  4. משמנים תבנית אפייה מרובעת בגודל 18 על 18 ס"מ (רצוי לרפד את החלק התחתון בנייר אפייה). יוצקים פנימה את העיסה ושמים בצד.
  5. בקערה נקיה מערבבים את הגבינה והחמאה עד לקבלת מרקם חלק. מוסיפים את יתר החומרים ומערבבים היטב. יוצקים את עיסת הגבינה מעל שכבת החרובים ומטיילים עם סכין דרך שתי השכבות כדי ליצור מרקם של שיש.
  6. אופים בתנור במשך 25-20 דקות. מצננים לפני שחותכים. אם נשארו כמה בראוניס (ספק רב), כדאי לאחסן אותם במקרר, מכוסים בניילון נצמד.

חזרה