|
|
|
|
קציצות תפוחי אדמה ועוף
/ בני סיידא
|
חומרים
|
5 תפוחי אדמה בינוניים, מבושלים בקליפתם |
200 גרם בשר עוף טחון |
1-2 ביצים |
1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה |
3 כפות פירורי לחם |
2 בצלים ירוקים קצוצים דק |
מלח ופלפל שחור טחון טרי |
1/2 כפית מוסקט טחון |
לטיגון: |
1 כוס קמח |
שמן זית לטיגון חצי עמוק |
לרוטב: |
1 כוס מיונז מוכן |
4 כפות שמן זית |
6-8 שיני שום כתושות |
1/2 כפית פלפל לבן |
1/2 כפית מיץ לימון טרי |
אופן ההכנה |
- מערבבים את המרכיבים לקציצות. אם העיסה רכה מדי מוסיפים עוד פירורי לחם או מעט קמח.
- מרטיבים את הידיים וצרים קציצות עגולות. מקמחים את הקציצות מכל הצדדים, מנערים מקמח מיותר ומטגנים בשמן עד להשחמה.
- מערבבים את כל מרכיבי הרוטב ומגישים יחד עם הקציצות החמות.
| חזרה | | |