|
|
|
|
תפוזונים בברנדי
/ דליה פן-לרנר
|
חומרים
|
1 ק"ג תפוזים סיניים שטופים היטב |
1/2 ק"ג סוכר |
2 כוסות קוניאק או ברנדי |
600 מ"ל מים |
אופן ההכנה |
- מנקבים בקיסם את התפוזונים (4-3 דקירות עמוקות בכל אחד) או חורצים איקס קטן בתחתית צידו הרחב של כל תפוזון.
- שמים את הסוכר בסיר כבד עם שתי כוסות ושליש מים (600 מ"ל) וממיסים את הסוכר מעל להבה בינונית, עד שהוא נמס לגמרי.
- מביאים את הסירופ שנוצר לרתיחה, מוסיפים את התפוזונים ומרתיחים ללא מכסה כ 15 דקות, עד שקליפת התפוזונים שקופה מעט. מוציאים את הפירות מהסיר עם כף מחוררת ומעבירים לצנצנת מעוקרת (צנצנת שנטבלה במים רותחים).
- ממשיכים להרתיח את הסירופ עד שהוא מסמיך (אם יש טרמומטר לבישול, הטמפרטורה צריכה להיות 100 מעלות צלזיוס). מכבים את האש ומצננים.
- מוסיפים לסירופ כמות שווה של ברנדי, מערבבים ויוצקים לצנצנת התפוזונים עד לכיסוי הפרי. אוטמים היטב את הצנצנת. מניחים בצד ל 4 חודשים או יותר לפני השימוש.
מדי פעם בודקים שהתפוזונים מכוסים לגמרי בליקר, ואם יש צורך מוסיפים מדי פעם עוד קצת קוניאק.
| חזרה | | |