שלח להדפסה  
ריבות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

תפוזונים בברנדי / דליה פן-לרנר


חומרים
1 ק"ג תפוזים סיניים שטופים היטב
1/2 ק"ג סוכר
2 כוסות קוניאק או ברנדי
600 מ"ל מים
אופן ההכנה
  1. מנקבים בקיסם את התפוזונים (4-3 דקירות עמוקות בכל אחד) או חורצים איקס קטן בתחתית צידו הרחב של כל תפוזון.
  2. שמים את הסוכר בסיר כבד עם שתי כוסות ושליש מים (600 מ"ל) וממיסים את הסוכר מעל להבה בינונית, עד שהוא נמס לגמרי.
  3. מביאים את הסירופ שנוצר לרתיחה, מוסיפים את התפוזונים ומרתיחים ללא מכסה כ 15 דקות, עד שקליפת התפוזונים שקופה מעט. מוציאים את הפירות מהסיר עם כף מחוררת ומעבירים לצנצנת מעוקרת (צנצנת שנטבלה במים רותחים).
  4. ממשיכים להרתיח את הסירופ עד שהוא מסמיך (אם יש טרמומטר לבישול, הטמפרטורה צריכה להיות 100 מעלות צלזיוס). מכבים את האש ומצננים.
  5. מוסיפים לסירופ כמות שווה של ברנדי, מערבבים ויוצקים לצנצנת התפוזונים עד לכיסוי הפרי. אוטמים היטב את הצנצנת. מניחים בצד ל 4 חודשים או יותר לפני השימוש.
    מדי פעם בודקים שהתפוזונים מכוסים לגמרי בליקר, ואם יש צורך מוסיפים מדי פעם עוד קצת קוניאק.

חזרה