|
|
|
|
במיה כבושה
|
חומרים
|
4 בצלים גדולים |
2 פלפלים ירוקים |
2 פלפלים אדומים |
1/4 כוס מלח |
4 כוסות חומץ |
3 כוסות סוכר |
2 שיני שום קלופות |
4 כפיות גרגרי חרדל |
2 ק"ג במיה |
אופן ההכנה |
- טוחנים גס את הבצל והפלפלים במטחנת בשר. מעבירים לקערה, ממליחים מכסים עם צלחת שמעליה משקולת ומעמידים בצד ל 3 שעות.
- מכניסים את החומץ, הסוכר והתבלינים לסיר גדול ומערבבים עד שהסוכר נמס.
- חותכים את קצוות גבעולי הבמיה. מכניסים את הבמיה הנקיה לסיר.
- מוציאים את מחית הירקות מהקערה, סוחטים היטב מהנוזלים ומצרפים לסיר. מבשלים על אש נמוכה עד שהירקות מאוד חמים והנוזלים כמעט מגיעים לרתיחה (לא מאפשרים לנוזלים להגיע לרתיחה ממש!).
- מעבירים לצנצנות מעוקרות ואוטמים. מאכסנים במקום קריר או במקרר. מוכן לשימוש אחרי 4 חודשים.
| חזרה | | |