שלח להדפסה  
כבושים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

במיה כבושה


חומרים
4 בצלים גדולים
2 פלפלים ירוקים
2 פלפלים אדומים
1/4 כוס מלח
4 כוסות חומץ
3 כוסות סוכר
2 שיני שום קלופות
4 כפיות גרגרי חרדל
2 ק"ג במיה
אופן ההכנה
  1. טוחנים גס את הבצל והפלפלים במטחנת בשר. מעבירים לקערה, ממליחים מכסים עם צלחת שמעליה משקולת ומעמידים בצד ל 3 שעות.
  2. מכניסים את החומץ, הסוכר והתבלינים לסיר גדול ומערבבים עד שהסוכר נמס.
  3. חותכים את קצוות גבעולי הבמיה. מכניסים את הבמיה הנקיה לסיר.
  4. מוציאים את מחית הירקות מהקערה, סוחטים היטב מהנוזלים ומצרפים לסיר. מבשלים על אש נמוכה עד שהירקות מאוד חמים והנוזלים כמעט מגיעים לרתיחה (לא מאפשרים לנוזלים להגיע לרתיחה ממש!). 
  5. מעבירים לצנצנות מעוקרות ואוטמים. מאכסנים במקום קריר או במקרר. מוכן לשימוש אחרי 4 חודשים.

חזרה