שלח להדפסה  
קינוחים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

קרוסטטה תפוחים ופירורי בצק / מיכל לוי-אלחלל


חומרים (6 מנות)
1/4 כוס קמח
1/4 כוס סוכר
50 גרם חמאה
3 תפוחים גדולים
1 כף חמאה
1 כף סוכר
לבצק:
1.25 כוסות קמח
100 גרם חמאה בטמפ' החדר
100 גרם אבקת סוכר
1/2 כפית מלח
1 ביצה
2 חלמונים
אופן ההכנה
1. מחממים את התנור לחום בינוני (170 מעלות מלזיוס) ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה.

2. מכינים את הבצק: שמים את כל המרכיבים במעבד מזון ומפעילים את המכשיר רק עד שנוצר גוש בצק, ולא יותר. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומאחסנים במקרר לשעה לפחות. מרדדים את הבצק על משטח מקומח, לעיגול בקוטר 24 ס"מ, ומעבירים לתבנית.

3. לשים את הקמח, הסוכר והחמאה על משטח מקומח עד שנוצר גוש בצק. מאחסנים במקרר עד לשימוש.

4. קולפים את התפוחים ופורסים לפרוסות דקות. מסדרים את הפרוסות במרכז הבצק ומפזרים עליהן את החמאה והסוכר. מקפלים את קצוות הבצק פנימה, לכיוון המרכז ועל החלק שנותר חשוף מפוררים מלמעלה את גוש הבצק הקטן. אופים כ 20 דקות או עד שהבצק מזהיב. מצננים 10 דקות ומגישים חם.

חזרה