שלח להדפסה  
קינוחים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

בנייאה תפוחים / רוני ונציה

בנייאה (BEIGNETS) היא סופגנייה צרפתית קלילה, שנהוג לאכול בקרנבלים ובחגי מסיכות ותחפושות. הרעיון, לעטוף פירות בבצק ואח"כ לטגן בשמן חם, הובא לצרפת ע"י הצלבנים. המתכון פותח לגרסאות אינספור בכל רחבי צרפת, והדבר זיכה אותו בכינויים שונים (מהגרים צרפתים אפילו הביאו אותו לניו-אורלינס, שם הפך למאכל מקומי מובהק). הבנייאה פריכים וקלילים גם בזכות הבירה, וגם בזכות חלבונים מוקצפים, שמוסיפים ממש לפני הטיגון. הפרי המטוגן נשאר עסיסי ושומר על טעמו המקורי. אפשר גם לטגן כפות של בצק ריק, לסופגנייה פריכה וטעימה מאד.


חומרים
למילוי:
4 תפוחים גולדן דלישס
1 כפית מיץ לימון טרי
3 כפות ליקר תפוחים "קלבדוס" (50 מ"ל)
לבצק:
125 גרם קמח (1 כוס פחות 1 כף)
1 כף שמן צמחי
קורט מלח
1 ביצה מוקצפת
100 מ"ל בירה (1/2 כוס פחות 1 כף)
2 חלבונים
2 כפות סוכר
אבקת סוכר לקישוט
אופן ההכנה
  1.  מכינים את הבצק: מנפים את הקמח והמלח לתוך קערה גדולה.
    יוצרים גומה במרכז ומוסיפים את השמן, הביצה וכמחצית מכמות הבירה.
    מערבבים בעזרת מקצף ידני עד שהתערובת חלקה. מוסיפים את הבירה
    שנותרה ומערבבים. מכסים ומניחים שעתיים במקרר. 
  2. קולפים את התפוחים ומגלענים אותם (רצוי להשתמש במכשיר מגלען מיוחד לתפוחים). פורסים את התפוחים לרוחבם, לטבעות בעובי כ-3/4 ס"מ. שמים אותם בקערה בינונית, ומערבבים אותם עם מיץ הלימון. מוסיפים את ליקר ה"קלבדוס" ואת הסוכר, ומשהים בצד במשך 2 שעות לספיגת טעמים. 
  3.  ממש לפני הטיגון מקציפים את החלבונים בקערת מערבל עד שמתקבל קצף לבן ויציב. מוסיפים את הסוכר בהדרגה ומקציפים עד שמתקבל קצף יציב וגמיש. 
  4.  מקפלים את החלבונים המוקצפים לתוך תערובת הבצק. 
  5.  מסננים את התפוחים ומייבשים אותם היטב במגבות-נייר (כדי שהבצק יידבק היטב לפרי). 
  6.  בסיר טיגון עמוק מחממים שמן לחום בינוני-גבוה (190 מעלות).
    טובלים 5-4 טבעות תפוחים בתוך הבצק, עד שהם מצופים לגמרי בבצק. בעזרת חוד של מזלג מוציאים טבעת אחת בכל פעם, ו"מחזיקים" 2-1 שניות כדי להיפטר מעודפי הבצק. מניחים כל טבעת בעדינות בתוך השמן החם. ממשיכים לטבול ולטגן באותו אופן את שאר התפוחים, בלי לצופף אותם בסיר הטיגון. מטגנים עד שהטבעות פריכות וזהובות מצד אחד. הופכים בעזרת כף מחוררת, ומטגנים עד שהן זהובות מהצד השני. מוציאים אותן בעזרת כף מחוררת ומספיגים על נייר.

    אופן ההגשה: מפזרים אבקת סוכר מעל הבנייאה, ומגישים חם.

חזרה