שלח להדפסה  
ירקות וקטניות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

תפוחי אדמה ממולאים / רותי קינן

העיקרון פשוט: אופים תפוחי-אדמה גדולים, מוציאים את תוכנם, מערבבים עם חומרי תיבול, מחזירים לקונכיות הקליפה המרוקנות ואופים שנית.


חומרים
6 תפוחי אדמה גדולים
למלית:
1 מיכל קרם פרש או שמנת קלה (או 1/2 מיכל שמנת רגילה)
מלח ופלפל
צרור עירית קצוצה
מעט פטרוזיליה קצוצה
קורט אגוז מוסקט
גבינה צהובה מגוררת (2 כפות למלית ו2 כפות לזרייה מעליה)
אופן ההכנה
  1. מחממים את התנור לחום גבוה (200 מעלות צלזיוס). מקרצפים היטב את קליפת תפוחי-האדמה, שוטפים ומייבשים. מניחים אותם על הרשת בתנור ואופים כשעה, עד שהם שחומים ורכים.
  2. מוציאים את תפוחי-האדמה מהתנור (משאירים את התנור דולק), ומניחים להם להתקרר עד שאפשר לטפל בהם.
  3. חוצים כל תפוח-אדמה ומוציאים את התוכן כמעט לחלוטין, כך שתישאר רק שכבה דקה צמודה לקליפה. מניחים בקערה ומערבבים עם יתר חומרי המלית.
  4. ממלאים כל חצי תפוח-אדמה מרוקן במלית. אפשר להצמיד חלקית כל שני חצאים, כך שהמלית תבלוט החוצה. מניחים את התפודים הממולאים על תבנית אפייה שטוחה, ומטפטפים עליהם מעט חמאה או מרגרינה מותכת.
  5. זורים גם את הגבינה המגוררת. אופים כ20- דקות או עד שהמלית מזהיבה.

חזרה