תפוחי אדמה ממולאים
/ רותי קינן
העיקרון פשוט: אופים תפוחי-אדמה גדולים, מוציאים את תוכנם, מערבבים עם חומרי תיבול, מחזירים לקונכיות הקליפה המרוקנות ואופים שנית.
|
חומרים
|
6 תפוחי אדמה גדולים |
למלית: |
1 מיכל קרם פרש או שמנת קלה (או 1/2 מיכל שמנת רגילה) |
מלח ופלפל |
צרור עירית קצוצה |
מעט פטרוזיליה קצוצה |
קורט אגוז מוסקט |
גבינה צהובה מגוררת (2 כפות למלית ו2 כפות לזרייה מעליה) |
אופן ההכנה |
- מחממים את התנור לחום גבוה (200 מעלות צלזיוס). מקרצפים היטב את קליפת תפוחי-האדמה, שוטפים ומייבשים. מניחים אותם על הרשת בתנור ואופים כשעה, עד שהם שחומים ורכים.
- מוציאים את תפוחי-האדמה מהתנור (משאירים את התנור דולק), ומניחים להם להתקרר עד שאפשר לטפל בהם.
- חוצים כל תפוח-אדמה ומוציאים את התוכן כמעט לחלוטין, כך שתישאר רק שכבה דקה צמודה לקליפה. מניחים בקערה ומערבבים עם יתר חומרי המלית.
- ממלאים כל חצי תפוח-אדמה מרוקן במלית. אפשר להצמיד חלקית כל שני חצאים, כך שהמלית תבלוט החוצה. מניחים את התפודים הממולאים על תבנית אפייה שטוחה, ומטפטפים עליהם מעט חמאה או מרגרינה מותכת.
- זורים גם את הגבינה המגוררת. אופים כ20- דקות או עד שהמלית מזהיבה.
|
חזרה |