שלח להדפסה  
קינוחים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

גלידת פטל אדום / דליה פן-לרנר


חומרים (4 מנות)
6 כוסות פטל אדום טרי או קפוא
8 חלמונים
1 כוס סוכר
2 כוסות חלב
2 מכלי שמנת מתוקה
אופן ההכנה
1. מרסקים את הפטל במעבד מזון עד שנוצר רסק חלק (בערך כוס וחצי רסק).
2. מקציפים את החלמונים והסוכר.
3. מחממים את החלב והשמנת עד לסף רתיחה. יוצקים בהדרגה את החלב לתערובת החלמונים והסוכר. מצננים במקרר ואז מסננים ומוסיפים את רסק הפטל לתערובת.
4. מקפיאים במכונת גלידה. אם אין ברשותכם מכונת גלידה, מכניסים את התערובת למקפיא, מוציאים ומערבבים היטב כל חצי שעה בערך, כדי למנוע היווצרות גושי קרח.

חזרה