שלח להדפסה  
קינוחים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

תפוחים אפויים / דליה פון-לרנר

מתכון פשוט להכנה. אפשר להגיש בתור מנה אחרונה או בתור תוספת למנה עיקרית.


חומרים
6-4 תפוחים חמוצים לבישול (מומלץ להשתמש בתפוחים מזן גרנד סמיט)
6-4 כפות צימוקים
60-50 גרם חמאה או מרגרינה
4-3 כפות סוכר חום או דבש נוזלי
1/2 כוס מים
אופן ההכנה
  1. מוציאים את לבת התפוחים, כך שנוצר חלל במרכז כל תפוח. חורטים עם הסכין קו סביב אמצע קליפת כל תפוח, חותכים רק לעומק הקליפה כדי למנוע ממנה להתבקע בעת האפייה.
  2. מציבים את התפוחים בכלי חסין אש, וממלאים את מרכזם
    בצימוקים ואגוזים מעורבבים עם דבש או סוכר חום.
  3. שמים קוביית חמאה או מרגרינה מעל כל תפוח, ומפזרים מעל מעט סוכר חום.
  4. יוצקים מים לגובה של 1 ס"מ בתחתית הכלי. מכסים את התפוחים ביריעת נייר אלומיניום, לא מהדקים אלא מניחים חופשי על התפוחים.
  5. מכניסים לתנור בחום בינוני לכ-30 דקות. בודקים בעזרת שיפוד במבו, אם התפוחים התרככו. מוציאים מהתנור ומגישים.


חזרה