רוטב לורטאנו
/ אילן שומרון
שם הרוטב נגזר משם המחוז הפרואני לורטו, והוא מוגש בדרך כלל על נתחי דג צלויים בגריל או מטוגנים. המתכון האופייני נלקח ממסעדה מקומית ידועה ששמה "la maloca".
|
חומרים (6 מנות)
|
50 גרם חמאה |
1/2 בצל אדום קצוץ דק |
1 שן שום קצוצה |
2 כפות קמח |
1/2 כוס יין לבן יבש |
1/2 ליטר ציר דגים או מרק צח |
1/2 כוס חלב |
מעט אגוז מוסקט |
1 עלה דפנה |
מלח ופלפל לבן לקישוט |
1/2 שן שום קצוצה |
פלפל אדום נקי מגרעינים וקצוץ דק |
4 גבעולי פטרוזיליה קצוצים |
4 גבעולי נענע קצוצים |
אופן ההכנה |
- ממיסים את החמאה בסיר קטן על להבה נמוכה ומאדים את הבצל והשום כדקה. מוסיפים את הקמח ובוחשים היטב עד שנוצרת רביכה.
- מסירים מהאש ומוסיפים בהדרגה ותוך כדי בחישה את היין.
- מחזירים לאש, מבשלים ובוחשים כדקה, עד שהבלילה מתעבה. מוסיפים את המרק והחלב ובוחשים היטב.
- מוסיפים את התבלינים, מערבבים ומבשלים על להבה בינונית עד שהרוטב רותח. מנמיכים את הלהבה ומבשלים ברתיחה עדינה 15-20 דקות. מתקנים טעמים.
- מסננים, מוסיפים את מרכיבי הקישוט, יוצקים על נתח הדג ומגישים
|
חזרה |