|
|
|
|
עוף שלם בלימון
/ חנוך בר-שלום
|
חומרים
|
1 עוף טרי קטן, מנוקה היטב |
1 לימון אחד גדול או שניים קטנים |
1 ענף טימין לא הכרחי |
מלח ופלפל שחור |
קיסמים |
אופן ההכנה |
- מתבלים היטב את העוף במלח ובפלפל.
- לוחצים מעט את הלימון כדי שיתרכך. דוקרים את הלימון בעזרת מזלג ומכניסים אותו עם הטימין לבטן העוף. סוגרים את הפתח בעזרת קיסמים, ומניחים את העוף בתבנית אפייה כשהחזה כלפי מעלה.
- אופים בתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות כ-20 דקות. הופכים את העוף ואופים כ-40 דקות נוספות. מגישים את העוף עם פרוסות הלימון האפוי.
| חזרה | | |