שלח להדפסה  
עוף

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

עוף שלם בלימון / חנוך בר-שלום


חומרים
1 עוף טרי קטן, מנוקה היטב
1 לימון אחד גדול או שניים קטנים
1 ענף טימין לא הכרחי
מלח ופלפל שחור
קיסמים
אופן ההכנה
  1. מתבלים היטב את העוף במלח ובפלפל.
  2. לוחצים מעט את הלימון כדי שיתרכך. דוקרים את הלימון בעזרת מזלג ומכניסים אותו עם הטימין לבטן העוף. סוגרים את הפתח בעזרת קיסמים, ומניחים את העוף בתבנית אפייה כשהחזה כלפי מעלה.
  3. אופים בתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות כ-20 דקות. הופכים את העוף ואופים כ-40 דקות נוספות. מגישים את העוף עם פרוסות הלימון האפוי.

חזרה