שלח להדפסה  
כבושים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

קליפות אבטיח כבושות / בני סיידא

החומרים מספיקים לצנצנת בנפח של 3 ליטר


חומרים
1 ק"ג קליפות אבטיח
10 כוסות מים פושרים
8 כפות מלח
1 ראש שום מפורק לשיניים לא קלופות
1 צרור שמיר
6 עלי סלרי בהירים
3-4 פלפלים חריפים
1 כפית פלפל שחור גרגירים שלמים
1 כפית פלפל אנגלי גרגירים
2 פרוסות לימון בקליפתן
1/4 כוס שמן
אופן ההכנה
  1. מסירים את החלק הירוק מקליפות האבטיח וחותכים את הקליפות לרצועות או לקוביות גדולות. יוצקים את המים לקערה וממיסים בהם את המלח. חורצים חריץ קטן בכל שן שום.
  2. מניחים בתחתית הצנצנת מחצית מגבעולי השמיר, ומסדרים עליהם לסירוגין קליפות אבטיח, שיני שום, שמיר, סלרי, פלפל חריף וגרגרי פלפל שחור ופלפל אנגלי.
  3. מניחים מעל הכל את פרוסות הלימון, ויוצקים את מי המלח והשמן עד לכיסוי מלא של הקליפות. סוגרים את הצנצנת במכסה לא הדוק, מניחים בשמש ימים אחדים ואחר כך מאחסנים במקרר.

חזרה