שלח להדפסה  
בשר

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

תבשיל נקניקיות על מצע קוסקוס ועשבי תיבול / רפי אהרונוביץ'

תבשיל כזה עם עם יוגורט כבשים צונן בצד או למי ששומר כשרות, טחינה, מהווה ארוחה קיצית נהדרת


חומרים
1 שקית קוסקוס להכנה מהירה, מוכן לפי ההוראות
8 נקניקיות מהסוג העבה, פרוסות לפלחים בעובי של אצבע
6 קבנוסים אפשר חריפים, פרוסים לפלחים בעובי של אצבע
2 בצלים קצוצים דק
4 שיני שום כתוש
3 פלפלים אדומים חתוכים לרצועות
2 פלפלים ירוקים חתוכים לרצועות
מעט אגוז מוסקט
1/2 כוס שמן זית
1 כפית חומץ בלסמי
מעט שמיר קצוץ
מעט בזיליקום קצוץ
מעט בצל ירוק קצוץ
אופן ההכנה
  1. במחבת כבדה ובה מעט שמן זית מטגנים את הנקניקיות כ-2 דקות מכל צד. מוסיפים את הקבנוסים ואחרי כ-2-3 דקות מוסיפים את הבצל והשום ומטגנים תוך ערבוב 5-6 דקות. מוסיפים את הפלפלים וממשיכים לטגן כ-5-6 דקות נוספות. (הסיבה שלא מוסיפים פה את הבצל תחילה היא כדי שהוא יישאר מעט פריך).
  2. יוצקים את החומץ בלסמי, מתבלים במעט מלח ןמכבים את האש.
  3. מפזרים על מצע הקוסקוס את תערובת הפלפלים הבצל והנקניקים בצורה אחידה, מעליהם את השמיר, הבצל הירוק והבזיליקום הטריים ומעל הכל מטפטפים עוד קצת שמן זית טרי.

 

חזרה