תבשיל נקניקיות על מצע קוסקוס ועשבי תיבול
/ רפי אהרונוביץ'
תבשיל כזה עם עם יוגורט כבשים צונן בצד או למי ששומר כשרות, טחינה, מהווה ארוחה קיצית נהדרת
|
חומרים
|
1 שקית קוסקוס להכנה מהירה, מוכן לפי ההוראות |
8 נקניקיות מהסוג העבה, פרוסות לפלחים בעובי של אצבע |
6 קבנוסים אפשר חריפים, פרוסים לפלחים בעובי של אצבע |
2 בצלים קצוצים דק |
4 שיני שום כתוש |
3 פלפלים אדומים חתוכים לרצועות |
2 פלפלים ירוקים חתוכים לרצועות |
מעט אגוז מוסקט |
1/2 כוס שמן זית |
1 כפית חומץ בלסמי |
מעט שמיר קצוץ |
מעט בזיליקום קצוץ |
מעט בצל ירוק קצוץ |
אופן ההכנה |
- במחבת כבדה ובה מעט שמן זית מטגנים את הנקניקיות כ-2 דקות מכל צד. מוסיפים את הקבנוסים ואחרי כ-2-3 דקות מוסיפים את הבצל והשום ומטגנים תוך ערבוב 5-6 דקות. מוסיפים את הפלפלים וממשיכים לטגן כ-5-6 דקות נוספות. (הסיבה שלא מוסיפים פה את הבצל תחילה היא כדי שהוא יישאר מעט פריך).
- יוצקים את החומץ בלסמי, מתבלים במעט מלח ןמכבים את האש.
- מפזרים על מצע הקוסקוס את תערובת הפלפלים הבצל והנקניקים בצורה אחידה, מעליהם את השמיר, הבצל הירוק והבזיליקום הטריים ומעל הכל מטפטפים עוד קצת שמן זית טרי.
|
חזרה |