שלח להדפסה  
עוגות ועוגיות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

פאי נקטרינות ואוכמניות / רוני ונציה

פאי קיצי נהדר עם נקטרינות חמצמצות וכתומות, בצבעי להבה, המתחברות מצוין עם אוכמניות סגולות ומתוקות. שילוב של 2 פירות שונים בצורה, בצבע, בטעם ובמראה מאד מקובל בכל סוגי הפאי והטארטים, בגלל היופי והחיות המתקבלים בזכות הצבעים השונים והמיזוג המושלם בין הטעם החמוץ והמתוק.


חומרים
לבצק:
1.5 כוסות קמח
250 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
1/2 כפית מלח
6 כפות מים קרים
1 כף חומץ תפוחים
למלית:
7-6 (כ-700 גרם) נקטרינות
1.25 כוסות אוכמניות טריות או קפואות (לא מופשרות)
2 כפיות מיץ לימון
6 כפות סוכר
1.5 כפות קמח
קורט מלח
להברשה:
ביצה טרופה עם 1 כף מים
כלים:
תבנית עגולה לפאי חסינת חום בקוטר של מ-24 ס"מ, משומנת
אופן ההכנה

 

  1. הבצק: בקערה קטנה מערבבים את המים עם המלח והחומץ ומניחים בצד.
  2. שמים בקערת מעבד מזון את הקמח, וקוביות החמאה, ומעבדים עד לקבלת תערובת של פירורים בגורל אפונה. מוסיפים את המים והחומץ ומעבדים רק עד קבלת גושי בצק גדולים. מוציאים את גושי הבצק, ומאחדים אותם ביחד. משטחים לעיגול, ומניחים לקירור למשך כ-30 דקות. על גבי משטח מקומח, מרדדים את הבצק לעיגול בעובי של כ-3 מ"מ, ומרפדים בו את התחתית ואת השוליים של התבנית.
  3. מאחדים את שאריות הבצק ושומרים אותן בקירור לעיצוב רצועות הבצק העליון.
  4. מחממים את לחום בינוני (175 מעלות צלזיוס).
  5. המלית: חוצים את הנקטרינות ומסירים את הגלעין. פורסים אותן לפרוסות בעובי של כ-1/4 1 ס"מ.
  6. בקערה גדולה, שמים את הנקטרינות, האוכמניות (משתמשים באוכמניות הקפואות הישר מהמקפיא), מיץ הסוכר, הקמח והמלח ומערבבים בקלילות. מעבירים את התערובת לתוך התבנית.
  7. על גבי למשטח מקומח מרדדים את הבצק וחותכים ל-6 רצועות ארוכות של בצק. בעזרת סכין או גלגלת מברישים מעט ביצה טרופה על הבצק שבתבנית, מניחים כל רצועה בצורת S, מקצה אחד לקצה השני של התבנית, ומהדקים לשוליים. לבסוף מעצבים כעין קשר יפה מרצועת בצק ארוכה, ומהדקים אותו במרכז בעזרת ביצה טרופה. מברישים ביצה על כל הרצועות, ואופים כ-35-30 דקות עד שהפירות רכים והבצק מקבל צבע זהוב. מגישים עם מעט ממיץ הפרי, קצפת רכה או גלידה.

 

 

 

 

 

חזרה