שלח להדפסה  
שונות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

משמשים טריים ממולאים עשבי תיבול / יעל גרטי

גיוון: אפשר לשחק עם סוגי ויחסי עשבי התיבול, על פי הטעם האישי


חומרים
10 משמשים טריים
1 צרור פטרוזיליה
1/2 צרור נענע
50 גרם אגוזי פקאן
1 כף שמן זית
1 ביצה
מלח
פלפל שחור גרוס גס
אופן ההכנה
  1. משמנים תבנית תנור בשמן זית ומחממים את התנור לחום 180 מעלות.
  2. שוטפים את המשמשים, חוצים, מגלענים ומסדרים בתבנית כשחלקם הפתוח פונה כלפי מעלה.
  3. שוטפים ומפרידים עלי נענע ופטרוזיליה מגבעוליהם.
  4. מכניסים למעבד מזון את עשבי התיבול עם שמן זית, פקאנים, ביצה, מלח ופלפל. מרסקים למחית חלקה. טועמים ומתקנים תיבול.
  5. מכניסים כפית מלית לכל מחצית משמש. מזליפים מעט שמן זית על המשמשים הממולאים ומכניסים לתנור לאפיה בת עשר דקות לערך, עד שנראה שהמלית יציבה ואפויה היטב.
  6. מגישים מיד. ניתן להגיש מעל סלט ירוק.
  7. אפשרויות מילוי אחרות: פרוסת גבינת עיזים, פרוסת גבינת עיזים בשילוב המלית שלעיל, למעריצי הכוסברה: חצי חבילת כוסברה, פרורי לחם, ביצה, מלח, פלפל, שמן זית, מלית טרגון: טרגון טרי, ביצה, מלח, פלפל, שמן זית, מלית נענע: נענע, ביצה, מלח, פלפל, שמן זית, פרוסת גבינת עיזים בשלוב מלית נענע.

 

חזרה