|
|
|
|
משמשים טריים צרובים, תרד וצנוברים
/ יעל גרטי
תוספת טעימה לאורז לבן.
|
חומרים
|
1 ק"ג תרד טרי, שטוף היטב |
10 משמשים טריים |
100 גרם צנוברים |
שמן זית |
מלח |
פלפל שחור גרוס גס |
אופן ההכנה |
- שוטפים את המשמשים, חוצים ומגלענים. שוטפים היטב את התרד ומאדים אותו בסיר גדול עם מעט מים רותחים. כשהתרד מאודה מורידים מן האש, מצננים, סוחטים היטב ומניחים בצד.
- סיר בו היה התרד מחממים כף שמן זית ומטגנים את הצנוברים עד להזהבה נאה. מוציאים מן הסיר מיד ומעבירים לצלחת עם נייר סופג.
- מחממים באותו סיר כף שמן זית וכשהשמן חם מאוד מניחים את המשמשים לצריבה מהירה. כשהמשמשים צרובים מוסיפים לסיר את התרד המאודה, הצנוברים המטוגנים, מלח, פלפל שחור גרוס גס, מערבבים ומבשלים במשך 10-20 דקות, על אש קטנה, עד שנראה כי המשמשים התרככו והטעמים התמזגו. טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.
- מגישים מיד, מתאים מאוד כתוספת לאורז לבן.
| חזרה | | |