שלח להדפסה  
ירקות וקטניות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

קישואים בתחמיץ / אריק חכימי


חומרים
10 קישואים או זוקיני ירוקים וצהובים
1/2 כוס שמן זית
4 שיני שום קצוצות דק
5 כפות פטרוזיליה קצוצה דק מאוד, או 2 כפות טימין קצוץ דק
4 לימונים סחוטים
מלח ופלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
  1. מחממים את התנור לחום הגבוה ביותר.
  2. פורסים את הקישואים לעיגולים עבים (כ-4 ס"מ). מניחים בתבנית אפייה, יוצקים את השמן והופכים את הקישואים כך שיהיו מצופים היטב בשמן.
  3. אופים כ-20 דקות (במהלך האפייה מטלטלים את הקישואים בתבנית מדי פעם) או עד שהקישואים מקבלים צבע חום בהיר. מוציאים, מצננים ומעבירים לקערה.
  4. מערבבים את שאר המרכיבים, יוצקים על הקישואים ומערבבים. אפשר לשמור במקרר עד יומיים.


חזרה