שלח להדפסה  
פסטה

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

פסטה "ספירלי" בחומץ בלסמי / ענת לב-אדלר

פסטה ספירלי היא זו בעלת הצורה המסולסלת, שנראית כמו ביסלי גריל. היא נמכרת כבר בכל המרכולים, גם בשילוש הצבעים המקודש לאוהדי המטבח האיטלקי: ירוק, אדום לבן.


חומרים
מים לבישול
1 חבילה (500 גרם) פסטה "ספירלי" בצבעים שונים
שמן זית לטיגון
בצל גדול, קלוף וקצוץ גס
10 פטריות שמפיניון טריות, שטופות וקצוצות גס
1 כוס עגבניות מיובשות קצוצות גס
10 זיתים שחורים (קלמטה), מגולענים וחתוכים לחתיכות
10 גבעולי בזיליקום טרי, העלים בלבד, שטופים וקצוצים גס
מלח לפי הטעם
פלפל שחור לפי הטעם
5 כפות חומץ בלסמי
אופן ההכנה
  1. ממלאים סיר גדול במים עד מחצית גובהו, מביאים לרתיחה ומבשלים את הפסטה כ-8-10 דקות. מסננים.
  2. מחממים את שמן הזית בסיר מתאים לרוטב ומטגנים בו את הבצל, הפטריות, העגבניות והזיתים כ-5 דקות תוך כדי בחישה. מוסיפים את הבזיליקום הקצוץ וממשיכים לטגן כ-5 דקות נוספות תוך כדי בחישה. יוצקים את הירקות על הפסטה, מוסיפים את המלח, הפלפל השחור והחומץ הבלסמי, מערבבים ומגישים.

 

חזרה