פסטה "ספירלי" בחומץ בלסמי
/ ענת לב-אדלר
פסטה ספירלי היא זו בעלת הצורה המסולסלת, שנראית כמו ביסלי גריל. היא נמכרת כבר בכל המרכולים, גם בשילוש הצבעים המקודש לאוהדי המטבח האיטלקי: ירוק, אדום לבן.
|
חומרים
|
מים לבישול |
1 חבילה (500 גרם) פסטה "ספירלי" בצבעים שונים |
שמן זית לטיגון |
בצל גדול, קלוף וקצוץ גס |
10 פטריות שמפיניון טריות, שטופות וקצוצות גס |
1 כוס עגבניות מיובשות קצוצות גס |
10 זיתים שחורים (קלמטה), מגולענים וחתוכים לחתיכות |
10 גבעולי בזיליקום טרי, העלים בלבד, שטופים וקצוצים גס |
מלח לפי הטעם |
פלפל שחור לפי הטעם |
5 כפות חומץ בלסמי |
אופן ההכנה |
- ממלאים סיר גדול במים עד מחצית גובהו, מביאים לרתיחה ומבשלים את הפסטה כ-8-10 דקות. מסננים.
- מחממים את שמן הזית בסיר מתאים לרוטב ומטגנים בו את הבצל, הפטריות, העגבניות והזיתים כ-5 דקות תוך כדי בחישה. מוסיפים את הבזיליקום הקצוץ וממשיכים לטגן כ-5 דקות נוספות תוך כדי בחישה. יוצקים את הירקות על הפסטה, מוסיפים את המלח, הפלפל השחור והחומץ הבלסמי, מערבבים ומגישים.
|
חזרה |