שלח להדפסה  
סלטים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

סלט אפרסקים ורוקט בניחוח מעושן / פיליס גלזר


חומרים (4 מנות)
לסלט:
100-150 גרם פרוסות הודו או חזה אווז מעושן חתוך לרצועות
1 ראש חסה משי אדומה
1 חבילה רוקט
500 גרם אפרסקים גדולים, יפים ובשלים, מקולפים ופרוסים (כ-4-3 גדולים)
לרוטב:
1/2 כפית כמון
1 כפית זנגביל טרי מגורר
1/4 כפית מלח
קורט פלפל חריף
3כפות מיץ לימון סחוט
2 כפות שמן קנולה
2 כפות שמן זית
אופן ההכנה
  1. חותכים את הבשר המעושן לרצועות בגודל איטריות עבות. במחבת חמה, משומנת במעט שמן, מטגנים את הרצועות בבחישה מתמדת עד שהן משחימות והופכות לגושים קטנים. מוציאים מהמחבת ומניחים על נייר סופג. מפרקים לחתיכות בידיים.
  2. בקערה קטנה, טורפים יחד כמון, זנגביל, מלח, פלפל חריף, מיץ לימון ושמנים.
  3. מפרקים את ראש החסה לעלים, שוטפים היטב ומייבשים. מסדרים על צלחת הגשה. שוטפים ומייבשים את הרוקט ומניחים את העלים מעל החסה. מקלפים את האפרסקים, פורסים ומסדרים עם הבשר המעושן מעל הרוקט.
  4. מטפטפים את הרוטב מעל הסלט ומגישים.

 

חזרה