שלח להדפסה  
שונות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

קציצות אורז מלא עם אפונה ועשבי תיבול / פיליס גלזר

מתאימות לארוחת צהריים או ערב קלה, ואפילו יותר טעימות למחרת.


חומרים (10 מנות)
2 כוסות אורז מלא עגול מבושל
1 כוס גזר מגורר
1 ביצה טרופה
1/2 כוס קמח חיטה מלאה, מנופה (או קמח מלא מנופה)
2 כפות שמן זית כתית מעולה או שומשום
1/2 כוס בצל קצוץ דק
1/2 כוס גדושה פטרוזיליה קצוצה
1/2 כוס כוסברה קצוצה (או שמיר)
1/2 כוס אפונה (טרייה או קפואה, מופשרת)
3 שיני שום גדולות, קצוצות דק
מלח ים ופלפל טחון טרי
אופן ההכנה
  1. בקערה גדולה, מערבבים אורז, גזר וביצה. מחממים שמן במחבת ומאדים את הבצל והשום על אש בינונית-נמוכה, עד שמתרככים. מורידים מהאש ומוסיפים עשבי תיבול ואפונה.
  2. בכף עץ, בוחשים לתוך תערובת האורז ואחר-כך מוסיפים את הקמח המנופה. בוחשים קלות, ובסוף יוצרים תערובת אחידה בידיים.
  3. מכינים צלחת, קערה עם מים ומחבת עם שמן חם. מרטיבים את האצבעות, לוקחים 2-3 כפות גדושות מהתערובת ויוצרים קציצה יפה וקצת שטוחה. מטגנים על אש בינונית-נמוכה עד שמזהיב (אפשר לבזוק קצת פפריקה על הקציצות ולאפות ב-160 מעלות עד שמזהיבות). אם לא מכינים מיד, עוטפים בניילון נצמד ושומרים על צלחת משומנת קלות או מרופדת בנייר פרגמנט.
  4. גיוונים: אפשר לשים פרוסת גבינת עזים או כבשים קשה ומשובחת על כל קציצה מוכנה ולהמיס בתנור.
  5. לגרסה דלה בקלוריות יחסית ללא טיגון, אפשר לאדות בצל, שום כתוש ואפונה בכפית מים וכפית מיץ לימון בסיר קטן מכוסה על אש נמוכה, עד שהבצל מתרכך. מורידים מהאש ומוסיפים לתערובת האורז עם עשבי התיבול.

 

חזרה