סלט קינואה
/ ארז קומרובסקי
מתכון מאת ארז קומרובסקי מתוך ארוחת ה"בוז'ומה" של "לחם ארז".
|
חומרים
|
1 כוס קינואה |
2 כוסות פטרוזיליה קצוצה |
1 כוס כוסברה קצוצה |
1 כוס שמיר קצוץ |
1 כוס נענע קצוצה |
1 כוס בצל ירוק קצוץ |
מיץ מ - 3 לימונים בשלים |
1/3 כוס שמן זית עדין |
מלח ים גס |
חופן בוטנים מקורמלים |
אופן ההכנה |
- שורים את גרגרי הקינואה ל-15 דקות בכוס מים רותחים. מסננים ומערבבים עם העלים הירוקים. מתבלים במיץ לימון, שמן זית ומלח ומגישים.
- להכנת בוטנים מקורמלים: ממיסים סוכר (אפשר סוכר דמררה) על אש בינונית-קטנה עד שהופך לקרמל. שופכים פנימה בוטנים קצוצים. יוצקים על נייר פרגמנט או משטח משומן קלות. אחרי שמתקרר שוברים לחתיכות קטנטנות.
גיוון: ניתן להוסיף מלמעלה גבינת עזים צפתית מפוררת.
|
חזרה |