שלח להדפסה  
דגים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

דג ים אפוי ברוטב גומא / איריס ז'ורלט

מתאים לבקלה לוקוס ופלאונדר


חומרים
600 גרם פילה דג טרי
2 כוסות מטבל גומא - מחמאת שומשום עם הרבה לימון ושום (מעיין טחינה דלילה)
1 בצל גדול פרוס
2  גזרים פרוסים דק
1 כרישה פרוסה באלכסון לפרוסות
2 לפתות פרוסות
מירין - יין אורז יפני לפי הטעם
רוטב סויה יפני לפי הטעם
שמן שומשום 
לקישוט:זרעי שומשום וכוסברה קצוצה
אופן ההכנה

 

1. מחממים תנור לחום של 200 מעלות.

 

2. מסדרים את פרוסות הירקות בתוך תבנית אפייה עמוקה.בוזקים עליהן שמן שומשום, סויה ומירין, מניחים את הדג מעל ושוב בוזקים מעט שמן שומשום, סויה ומירין.

 

3. מכניסים לתנור ואופים כ- 15 דקות.

 

4. מוציאים את התבנית מהתנור, יוצקים מעל את רוטב הגומא ואופים עוד 5 דקות או עד שהדג מבושל. מומלץ לא לאפות במצב טורבו כי הרוטב מתייבש. מגישים עם אורז לבן.

 

 

 

חזרה