|
|
|
|
מאפה פילו בעגבניות וגבינת עיזים
/ מיכל לוי-אלחלל
|
חומרים
|
6-7 עגבניות בשלות |
1/4 כוס שמן זית |
1 כפית מלח גס |
ענף טימין |
400 גרם גבינת עיזים רכה בגליל |
12 דפי פילו |
אופן ההכנה |
- מחממים את התנור לחום בינוני-נמוך (150 מעלות) ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
- חותכים את העגבניות לשמיניות ומסדרים אותן בתבנית. מוסיפים את שמן הזית, המלח ואת העלים מענף הטימין ואופים כ-40 דקות, עד שהעגבניות מתרככות. מוציאים.
- מגבירים את הטמפ' בתנור לבינונית-גבוהה (190 מעלות). פורסים את גבינת העיזים.
- מורחים 4 דפי פילו במעט שמן זית, משני הצדדים. מניחים את העלים אחד על השני. באחד הקצוות מסדרים כשליש מכמות העגבניות והגבינה. מקפלים את הבצק מעל המלית ומגלגלים לגלילה.
- מעבירים לתבנית וחוזרים על הפעולה פעמיים נוספות עם עוד 8 עלי פילו ושאר המלית, כך שמתקבלות 3 גלילות. אופים כ-20 דקות, עד הזהבה.
- אפשר לשמור עד 3 ימים, במקרר. לפני ההגשה מחממים בתנור כ-15 דקות.
| חזרה | | |