שלח להדפסה  
מרקים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

מרק עדשים / חנוך (חני) פרבר

מרק חורפי נפלא עם די הרבה מרכיבים ולא יותר מידי עבודה.


חומרים
מעט שמן זית
1 כף חמאה
בצל סגול גדול, קצוץ דק
1 כפית שום כתוש
1 כוס עגבניות חתוכות
2 כפות פפריקה מתוקה
מעט צ'ילי כתוש
1/2 כוס עדשים כתומות
1/4 כוס אורז ארוך
6 כוסות ציר עוף או מים
1/4 כוס בורגול דק
1 כף נענע יבשה
פלפל שחור גרוס טרי
מלח
אופן ההכנה
  1. בסיר רחב וכבד מטגנים בצל ושום בשמן וחמאה (אפשר גם בלי חמאה), עד שהבצל רך אך לא שחום.
  2. מוסיפים את העגבניות, הפפריקה והצ'ילי. מערבבים היטב ומוסיפים את העדשים, האורז והמרק. מביאים לרתיחה, מכסים, מנמיכים את הלהבה ומבשלים חצי שעה עד שהאורז רך והעדשים כמעט מתפרקות.
  3. מוסיפים את הבורגול, המלח, הפלפל והנענע ומבשלים עוד עשר דקות. אם המרק סמיך מדי, מוסיפים עוד קצת מים.
  4. מגישים חם עם לחם ופלחי לימון בצד, ומעט שמן זית ופפריקה מעל.


חזרה