שלח להדפסה  
בשר

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

קדרת עוף, בשרים מעושנים וחומוס בנוסח ספרדי / בני סיידא


חומרים (5 מנות)
1/3 כוס שמן זית
1 עוף טרי מחולק לשמונה חלקים
2 בצלים קצוצים דק
4 גבעולי סלרי קצוצים
6 שיני שום קצוצות
200 גרם נקניק קבנוס פרוס
150 גרם חזה אווז מעושן חתוך לרצועות
200 גרם נקניקיות עבות פרוסות
200 גרם חומוס מושרים במים למשך הלילה
1 כוס פטרוזיליה קצוצה
4 עגבניות קלופות וקצוצות
מלח ופלפל שחור טחון טרי
1 כפית פפריקה מתוקה
לפי הטעם פפריקה חריפה
3-4 כוסות מרק עוף צח
אופן ההכנה
  1. מחממים את השמן בסיר גדול וכבד. מוסיפים את חלקי העוף ומטגנים מכל הצדדים עד שיזהיבו. מוציאים ומניחים בצד.
  2. מוסיפים לסיר את הבצל, הסלרי והשום ומטגנים 5 דקות. מוסיפים את הנקניק, חזה האווז והנקניקיות ומטגנים 5 דקות נוספות.
  3. מוסיפים את העוף המטוגן. מסננים את החומוס ממי ההשריה ומוסיפים לסיר. מוסיפים גם את הפטרוזיליה והעגבניות.
  4. מתבלים, מוסיפים את המרק ומביאים לרתיחה. מבשלים על להבה נמוכה ביותר כ- 4 שעות, עד שלא נשאר רוטב בסיר. מגישים חם עם לחם טרי.

חזרה