שלח להדפסה  
בשר

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

צלי עוף ובשרים מעושנים עם עדשים / בני סיידא


חומרים
3 כוסות עדשים חומות או ירוקות מבוררות
1/2 כוס שמן זית
1 עוף טרי מחולק לשמונה חלקים
2 בצלים קצוצים דק
6 שיני שום קצוצות דק
2-3 נקניקי קבנוס פרוסים
150 גרם נקניק סלמי פרוס וחתוך לרצועות
150 גרם פסטרמה מעושנת פרוסה וחתוכה לרצועות
100 גרם חזה אווז מעושן חתוך לקוביות
מלח ופלפל שחור טחון טרי
1 כפית פפריקה מתוקה
פפריקה חריפה לפי הטעם
מרק עוף או מים, לכיסוי התבשיל
אופן ההכנה
  1. משרים את העדשים במים למשך 3 שעות. מסננים ושוטפים היטב.
  2. מחממים את השמן בסיר גדול וכבד ומזהיבים את חלקי העוף.
    מוציאים ומניחים בצד. מוסיפים את הבצל והשום ומטגנים 5 דקות.
  3. מוסיפים את הנקניקים ומטגנים 5 דקות. מחזירים לסיר את העוף ומוסיפים את העדשים. מתבלים, מכסים במרק או במים ומביאים לרתיחה. מכסים את הסיר ומבשלים על להבה נמוכה ביותר 3-4 שעות, עד שלא נשאר רוטב בסיר. מגישים עם לחם טרי ויין אדום יבש.

חזרה