|
חומרים
|
3 כוסות עדשים חומות או ירוקות מבוררות |
1/2 כוס שמן זית |
1 עוף טרי מחולק לשמונה חלקים |
2 בצלים קצוצים דק |
6 שיני שום קצוצות דק |
2-3 נקניקי קבנוס פרוסים |
150 גרם נקניק סלמי פרוס וחתוך לרצועות |
150 גרם פסטרמה מעושנת פרוסה וחתוכה לרצועות |
100 גרם חזה אווז מעושן חתוך לקוביות |
מלח ופלפל שחור טחון טרי |
1 כפית פפריקה מתוקה |
פפריקה חריפה לפי הטעם |
מרק עוף או מים, לכיסוי התבשיל |
אופן ההכנה |
- משרים את העדשים במים למשך 3 שעות. מסננים ושוטפים היטב.
- מחממים את השמן בסיר גדול וכבד ומזהיבים את חלקי העוף.
מוציאים ומניחים בצד. מוסיפים את הבצל והשום ומטגנים 5 דקות.
- מוסיפים את הנקניקים ומטגנים 5 דקות. מחזירים לסיר את העוף ומוסיפים את העדשים. מתבלים, מכסים במרק או במים ומביאים לרתיחה. מכסים את הסיר ומבשלים על להבה נמוכה ביותר 3-4 שעות, עד שלא נשאר רוטב בסיר. מגישים עם לחם טרי ויין אדום יבש.
|
חזרה |