שלח להדפסה  
מרקים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

שיש ברק / אריק חכימי וגרסיה גרגו

מרק בשר וחומוס עם כיסוני בשר, מקורו בלבנון. מרק חורפי עשיר שמתאים גם כמנה בפני עצמה, עם כיכר לחם לבן.


חומרים (6 מנות)
300 גרם בשר בקר (שריר או כתף), חתוך לקוביות בגודל 1 ס"מ
1 כוס גרגירי חומוס שרויים במים למשך הלילה
1 כוס אורז
מעט שמן לטיגון
4 שיני שום קצוצות דק
חופן עלי פטרוזיליה
מלח ופלפל שחור
מיץ לימון טרי לפי הטעם
לבצק:
2 כוסות קמח
2 כפות שמן
1/2 כפית מלח
3/4 כוס מים
למלית:
מעט שמן לטיגון
1 בצל גדול, קצוץ ומטוגן בשמן
300 גרם בשר בקר טחון
מלח ופלפל
אופן ההכנה
  1. הכיסונים: מערבבים היטב את מרכיבי הבצק עד שמתקבל בצק אחיד. משהים כ 10 דקות במקרר.
  2. מחממים מעט שמן במחבת, מוסיפים את הבצל ומטגנים כ 2 דקות. מוסיפים את הבשר ומטגנים עוד כ 5 דקות (שמה של התערובת המתקבלת הוא תדבילה).
  3. מרדדים את הבצק לעלה דק ככל האפשר. יוצרים עיגולים בעזרת כוס ומניחים מעט מהמלית במרכז כל עיגול. מקפלים כל עיגול לשניים ומהדקים, ולאחר מכן מהדקים את שני הקצוות זה לזה מאחור. מניחים על מגש מקומח (אפשר להקפיא עד להכנה).
  4. מכינים את המרק: שמים בסיר ליטר וחצי מים ואת הבשר. מביאים לרתיחה ומסירים קצף שצף על פני המים.
  5. מסננים את החומוס ומסלקים קליפות שנשרו מהגרגירים בזמן ההשריה. מוסיפים לסיר את החומוס והאורז, מכסים, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כשעה, עד שהחומוס מתרכך.
  6. מחממים מעט שמן במחבת ומטגנים את השום עד שהוא מזהיב. מוסיפים את הפטרוזיליה, מערבבים ומטגנים כדקה. מוסיפים את תוכן המחבת למרק, ממליחים ומפלפלים ומוסיפים מיץ לימון. מביאים את המרק לרתיחה עדינה ומטילים פנימה את הכיסונים. מבשלים ברתיחה כ 10 דקות.




חזרה