שלח להדפסה  
בשר

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

צלי בקר ברוטב עגבניות וחצילים / אריק חכימי


חומרים
1 כוס שמן
7 חצילים קטנטנים ארוכים וצרים, או 2 חצילים גדולים חתוכים ל 4 לאורך
1 ק"ג בשר בקר שריר, חתוך לקוביות של 3 ס"מ
3 בצלים בינוניים, קצוצים דק
1 ק"ג עגבניות אדומות, חתוכות לקוביות של 3 ס"מ
1 כוס רסק עגבניות
6 כוס מים
1 כפית כורכום
1 כפית פלפל שחור
1 כפית פפריקה אדומה
אופן ההכנה
  1. מטגנים את החצילים בחצי מכמות השמן עד שיזהיבו, מוציאים ומניחים במסננת.
  2. מחממים את השמן הנותר בסיר, עד שעולה מעט עשן, ומטגנים את הבשר ביחד עם הבצל עד שהבשר ישחים מכל הכיוונים. מוסיפים את העגבניות הטריות ואת רסק העגבניות ומטגנים כ 5 דקות.
  3. מוסיפים את המים והתבלינים ומביאים לרתיחה. מכסים את הסיר ומבשלים על אש בינונית כשעה, עד שהבשר מתרכך.
  4. מסדרים את החצילים המטוגנים על גבי הבשר ומבשלים עוד כחצי שעה. מגישים עם אורז לבן.

חזרה