|
|
|
|
צלי בקר ברוטב עגבניות וחצילים
/ אריק חכימי
|
חומרים
|
1 כוס שמן |
7 חצילים קטנטנים ארוכים וצרים, או 2 חצילים גדולים חתוכים ל 4 לאורך |
1 ק"ג בשר בקר שריר, חתוך לקוביות של 3 ס"מ |
3 בצלים בינוניים, קצוצים דק |
1 ק"ג עגבניות אדומות, חתוכות לקוביות של 3 ס"מ |
1 כוס רסק עגבניות |
6 כוס מים |
1 כפית כורכום |
1 כפית פלפל שחור |
1 כפית פפריקה אדומה |
אופן ההכנה |
- מטגנים את החצילים בחצי מכמות השמן עד שיזהיבו, מוציאים ומניחים במסננת.
- מחממים את השמן הנותר בסיר, עד שעולה מעט עשן, ומטגנים את הבשר ביחד עם הבצל עד שהבשר ישחים מכל הכיוונים. מוסיפים את העגבניות הטריות ואת רסק העגבניות ומטגנים כ 5 דקות.
- מוסיפים את המים והתבלינים ומביאים לרתיחה. מכסים את הסיר ומבשלים על אש בינונית כשעה, עד שהבשר מתרכך.
- מסדרים את החצילים המטוגנים על גבי הבשר ומבשלים עוד כחצי שעה. מגישים עם אורז לבן.
| חזרה | | |