כנאפה
/ חנוך (חני) פרבר
ממתק מזרחי, אפשר לקנות אותו בכפרים ערביים ואפשר גם להכין בבית.
|
חומרים
|
300 גרם אטריות קדאיף מקונדיטוריות מתמחות או מסניפי השופרסל, שם יש במקפיא אטריות כאלו מתוצרת יוון |
100 גרם חמאה מומסת |
250 גרם גבינת ריקוטה של גד |
100 גרם פיסטוק חלבי |
לסירופ: |
1 ליטר מים |
250 גרם סוכר |
2 פסים קליפת לימון |
מקל קינמון |
אופן ההכנה |
- מכינים את הסירופ: מכניסים את כל חומרי הסירופ לסיר ומביאים לרתיחה תוך כדי ערבוב.
- מכינים את הכנאפה: מערבבים את האטריות עם החמאה עד שהן שבורות מעט וספוגות היטב.
- מניחים שכבה של אטריות על קרקעית המחבת (כשני שלישים מהכמות). מפזרים מעל את הריקוטה המפוררת. מפזרים מעל את שארית האטריות ומהדקים היטב.
- מטגנים 10-8 דקות מעל להבה בינונית.
- משחררים את דפנות הכנאפה ומניחים מעל, כמכסה, צלחת רחבה או מגש. הופכים בתנועה מהירה ובטוחה את הכנאפה לצלחת ומגישים חם עם פיסטוק חלבי קצוץ מעל.
- את הסירופ מגישים בקנקנים אישיים קטנים, שכל אחד ישפוך כאוות נפשו.
|
חזרה |