|
|
|
|
פריטטה עם ירקות מטוגנים, גבינות וזיתים
/ בני סיידא
|
חומרים (6 מנות)
|
1/2 כוס שמן זית + 4 כפות |
1 חציל בקליפתו, חתוך לקוביות קטנות |
1 קישוא חתוך לקוביות קטנות |
3 פלפלים מצבעים שונים, נקיים וחתוכים לקוביות |
2 בצלים קצוצים דק |
3 בצלים ירוקים קצוצים |
10 פטריות פרוסות דק |
1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה |
3 כפות עלי טימין |
8 ביצים |
4 כפות צימוקי זיתים |
50 גרם גבינת פרמז'ן מגוררת |
150 גרם גבינת פטה מפוררת |
מלח ופלפל שחור טחון טרי |
50 גרם חמאה |
אופן ההכנה |
- מחממים חצי כוס שמן במחבת, מוסיפים את החציל והקישוא ומטגנים 5 דקות. מוסיפים את הפלפלים, הבצלים והפטריות ומטגנים עד שהירקות מזהיבים. מעבירים לקערה ומצננים.
- מוסיפים לקערה את הפטרוזיליה, הטימין, הביצים, הזיתים והגבינות, מתבלים וטורפים.
- ממיסים את החמאה ושארית השמן, במחבת בינונית על אש גבוהה. רצוי להשתמש במחבת בקוטר 25-28 ס"מ, בעלת תחתית עבה וציפוי טפלון. כשהשומן מבעבע יוצקים למחבת את בלילת הביצים, מכסים במכסה תואם, מנמיכים את האש ומטגנים 8-6 דקות.
- מסירים את המכסה ומעבירים מרית עץ בין הפריטטה לדופן המחבת. מכסים את המחבת בצלחת שטוחה גדולה והופכים לתוכה את הפריטטה.
- מחליקים את הפריטטה חזרה למחבת ומטגנים מהצד השני 4-3 דקות.
- מעבירים לצלחת הגשה וחותכים למשולשים. מגישים חם או פושר.
| חזרה | | |