שלח להדפסה  
ארוחות בוקר

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

פריטטה עם ירקות מטוגנים, גבינות וזיתים / בני סיידא


חומרים (6 מנות)
1/2 כוס שמן זית + 4 כפות
1 חציל בקליפתו, חתוך לקוביות קטנות
1 קישוא חתוך לקוביות קטנות
3 פלפלים מצבעים שונים, נקיים וחתוכים לקוביות
2 בצלים קצוצים דק
3 בצלים ירוקים קצוצים
10 פטריות פרוסות דק
1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
3 כפות עלי טימין
8 ביצים
4 כפות צימוקי זיתים
50 גרם גבינת פרמז'ן מגוררת
150 גרם גבינת פטה מפוררת
מלח ופלפל שחור טחון טרי
50 גרם חמאה
אופן ההכנה
  1. מחממים חצי כוס שמן במחבת, מוסיפים את החציל והקישוא ומטגנים 5 דקות. מוסיפים את הפלפלים, הבצלים והפטריות ומטגנים עד שהירקות מזהיבים. מעבירים לקערה ומצננים. 
  2. מוסיפים לקערה את הפטרוזיליה, הטימין, הביצים, הזיתים והגבינות, מתבלים וטורפים.
  3. ממיסים את החמאה ושארית השמן, במחבת בינונית על אש גבוהה. רצוי להשתמש במחבת בקוטר 25-28 ס"מ, בעלת תחתית עבה וציפוי טפלון. כשהשומן מבעבע יוצקים למחבת את בלילת הביצים, מכסים במכסה תואם, מנמיכים את האש ומטגנים 8-6 דקות.
  4. מסירים את המכסה ומעבירים מרית עץ בין הפריטטה לדופן המחבת. מכסים את המחבת בצלחת שטוחה גדולה והופכים לתוכה את הפריטטה. 
  5. מחליקים את הפריטטה חזרה למחבת ומטגנים מהצד השני 4-3 דקות. 
  6. מעבירים לצלחת הגשה וחותכים למשולשים. מגישים חם או פושר.


חזרה