שלח להדפסה  
שונות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

פריטטה עם נקניקים ובשרים מעושנים / בני סיידא


חומרים (6 מנות)
350 גרם נקניקים ובשרים מעושנים למשל סלמי איטלקי, קבנוס, חזה אווז מעושן, מורטדלה, פרוסים וחתוכים לקוביות או רצועות
8 ביצים
1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
4 כפות עגבניות מיובשות משומרות בשמן, קצוצות
3 בצלים ירוקים, קצוצים
1 כף חרדל
מלח ופלפל שחור טחון טרי
1/2 כוס שמן זית
אופן ההכנה
1. שמים בקערה את כל המרכיבים מלבד השמן, מתבלים וטורפים.
2. מחממים השמן במחבת בינונית, על אש גבוהה. רצוי להשתמש במחבת בקוטר 25-28 ס"מ, בעלת תחתית עבה וציפוי טפלון. כשהשמן חם, יוצקים למחבת את בלילת הביצים, מכסים במכסה תואם, מנמיכים את האש ומטגנים 8-6 דקות.
3. מסירים את המכסה ומעבירים מרית עץ בין הפריטטה לדופן המחבת. מכסים את המחבת בצלחת שטוחה גדולה והופכים לתוכה את הפריטטה.
4. מחליקים את הפריטטה חזרה למחבת ומטגנים מהצד השני 4-3 דקות.
5. מעבירים לצלחת הגשה וחותכים למשולשים. מגישים חם או פושר.


חזרה