|
|
|
|
פריטטה עם נקניקים ובשרים מעושנים
/ בני סיידא
|
חומרים (6 מנות)
|
350 גרם נקניקים ובשרים מעושנים למשל סלמי איטלקי, קבנוס, חזה אווז מעושן, מורטדלה, פרוסים וחתוכים לקוביות או רצועות |
8 ביצים |
1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה |
4 כפות עגבניות מיובשות משומרות בשמן, קצוצות |
3 בצלים ירוקים, קצוצים |
1 כף חרדל |
מלח ופלפל שחור טחון טרי |
1/2 כוס שמן זית |
אופן ההכנה |
1. שמים בקערה את כל המרכיבים מלבד השמן, מתבלים וטורפים. 2. מחממים השמן במחבת בינונית, על אש גבוהה. רצוי להשתמש במחבת בקוטר 25-28 ס"מ, בעלת תחתית עבה וציפוי טפלון. כשהשמן חם, יוצקים למחבת את בלילת הביצים, מכסים במכסה תואם, מנמיכים את האש ומטגנים 8-6 דקות. 3. מסירים את המכסה ומעבירים מרית עץ בין הפריטטה לדופן המחבת. מכסים את המחבת בצלחת שטוחה גדולה והופכים לתוכה את הפריטטה. 4. מחליקים את הפריטטה חזרה למחבת ומטגנים מהצד השני 4-3 דקות. 5. מעבירים לצלחת הגשה וחותכים למשולשים. מגישים חם או פושר.
| חזרה | | |