שלח להדפסה  
קינוחים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

בסבוסה / אריק חכימי וגרסיה גרגו

עוגיות סולת.


חומרים
4 כוסות סולת
1 כוס סוכר
1 כוס קוקוס טחון
1 שקית סוכר וניל
1 שקית אבקת אפייה
1 גביע אשל
200 גרם חמאה או מרגרינה מומסת
50 גרם שקדים קלופים
לסירופ:
2 כוסות מים
1 כוס סוכר
1 כף מיץ לימון טרי
1/2 כף מי ורדים
אופן ההכנה
1. מערבבים את כל המרכיבים פרט לשקדים עד שנוצר בצק. מכסים בניילון נצמד ומשהים במקרר כשעתיים. בינתיים שמים את כל מרכיבי הסירופ בסיר, מביאים לרתיחה ומצננים.

2. מחממים את התנור לחום בינוני-נמוך (150 מעלות צלזיוס) ומשמנים תבנית אפייה במרגרינה. משטחים את הבצק בתבנית, חותכים לקוביות או למעויינים ומקשטים כל קובייה בשקד. אופים כשעה, עד שהבצק מזהיב.

3. מוציאים מהתנור ומצננים כ 5 דקות. יוצקים את הסירופ הקר על הבסבוסה החמה ומאחסנים במקרר עד ההגשה (אפשר גם להקפיא).

חזרה