שלח להדפסה  
דגים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

פורל מטוגן בכרישה, שמנת וחרדל / בני סיידא


חומרים (5 מנות)
5 דגי פורל
1/2 כוס קמח
מלח ופלפל לבן
50 גרם חמאה
2 כפות שמן
לרוטב:
50 גרם חמאה
1 כף שמן
1 כרישה קטנה, רק החלק הלבן, קצוץ דק מאוד
1/2 כוס יין לבן יבש
2 כפות חרדל
1/2 1 מכלים שמנת מתוקה
3 כפות פטרוזיליה קצוצה דק
אופן ההכנה
1. מקמחים את הדגים ומתבלים במלח ובפלפל. מחממים את החמאה והשמן במחבת כבדה עד שהחמאה נמסה. מוסיפים את הדגים ומטגנים 3-4 דקות מכל צד, עד שהם מזהיבים. מוציאם מהמחבת ושומרים בתנור חם.

2. מכינים את הרוטב: מוסיפים למחבת את החמאה, השמן והכרישה ומטגנים עד שהכרישה מזהיבה. מוסיפים את היין ומבשלים עוד 3 דקות. מוסיפים את החרדל והשמנת ומבשלים תוך בחישה עד שהרוטב מתחיל לרתוח. מתבלים במלח ובפלפל ומבשלים עוד כמה דקות, עד שהרוטב מסמיך.

3. מחלקים את הדגים לצלחות אישיות, יוצקים עליהם מהרוטב וזורים פטרוזיליה קצוצה. מומלץ להגיש עם תפוחי אדמה אפויים בשמנת.


חזרה