שלח להדפסה  
קינוחים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

בריק תמרים / חנוך (חני פרבר)

ללובים יש את הבריק שלהם - עלה בצק דקיק (ניתן להשיג ברשתות השיווק ובדוכני בריק) שמשמש בדרך-כלל כאוכל רחוב (בשוק נתניה, באור-יהודה), במילוי תפוחי אדמה מבושלים ומתובלים או ביצה. בבית מכינים מהעלים בריק ממולא בתמרים מתובלים. אם לא מוצאים עלי בריק אפשר להשתמש בפילו. המצרכים מספיקים לכ-30 יחידות.


חומרים (30 מנות)
חבילת עלים לבריק או חבילת עלי פילו
500 גרם עיסת תמרים
1/2 כוס שקדים קצוצים דק או טחונים גס
מעט קינמון טחון
מעט הל טחון
מעט אגוז מוסקט טחון
1 כפית גרירת לימון
2 חלמונים
לסירופ:
500 גרם סוכר
1 כוס מים
5 פסים קליפת תפוז (כתום בלבד)
1 כף מיץ לימון
מעט מי ורדים
אופן ההכנה
  1. מחממים תנור ל 180 מעלות צלזיוס.
  2. מערבבים היטב את כל חומרי המלית (זה לא קל, העסק דחוס).
    מניחים כף מלית על כל עלה ומגלגלים לסיגר (או כל דרך קיפול שחביבה עליכם).
  3. מניחים בתבנית משומנת ואופים כ 40 דקות.
  4. מכינים את הסירופ: שמים בסיר את כל מרכיבי הסירופ, מביאים
    לרתיחה ומבשלים חמש דקות. מצננים (בתוך סיר גדול יותר עם מים קרים).

    כשהבריק מוכנים, טובלים כל פעם כמה בסירופ ומגישים מיד חם או קר עם אבקת סוכר.

חזרה