|
|
|
|
תאנים שיכורות
/ אבי שטייניץ
|
חומרים
|
12 תאנים בשלות, מנוקבות קלות במזלג |
למרינדה: |
1/2 כוס יין פורט או יין מתוק אחר באיכות טובה |
1 כוס יין מרסלה |
2 כפות קוניאק משובח |
3-4 פרחי ציפורן |
מקל וניל או 5 טיפות תמצית וניל |
4 גרגירי פלפל אנגלי |
קורט קינמון |
אופן ההכנה |
1. מרתיחים את כל חומרי המרינדה פרט לקוניאק, ומצמצמים ב 20%. בודקים את הטעם (מי שאוהב יכול להוסיף סוכר). מסירים מהאש ומוסיפים את הקוניאק. 2. יוצקים על התאנים ומצננים. שומרים במקרר במשך 4 ימים לפחות. אופן ההגשה: מגישים עם גלידה או עם עוגת גבינה.
| חזרה | | |