שלח להדפסה  
קינוחים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

תאנים שיכורות / אבי שטייניץ


חומרים
12 תאנים בשלות, מנוקבות קלות במזלג
למרינדה:
1/2 כוס יין פורט או יין מתוק אחר באיכות טובה
1 כוס יין מרסלה
2 כפות קוניאק משובח
3-4 פרחי ציפורן
מקל וניל או 5 טיפות תמצית וניל
4 גרגירי פלפל אנגלי
קורט קינמון
אופן ההכנה
1. מרתיחים את כל חומרי המרינדה פרט לקוניאק, ומצמצמים ב 20%. בודקים את הטעם (מי שאוהב יכול להוסיף סוכר). מסירים מהאש ומוסיפים את הקוניאק.
2. יוצקים על התאנים ומצננים. שומרים במקרר במשך 4 ימים לפחות.
אופן ההגשה: מגישים עם גלידה או עם עוגת גבינה.

חזרה