שלח להדפסה  
שונות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

פריטטה עם פלפלים וקבנוס / בני סיידא


חומרים (6 מנות)
3/4 כוס שמן זית
6 פלפלים ב 3 צבעים שונים, נקיים וחתוכים לרצועות
4 שיני שום קצוצות
4 בצלים ירוקים קצוצים
2 נקניקי קבנוס פרוסים דק
8 ביצים
מלח ופלפל שחור טחון טרי
אופן ההכנה
1. מחממים רבע כוס משמן הזית במחבת, מוסיפים את הפלפלים ומטגנים עד שהם מזהיבים. מוסיפים את השום, הבצל והנקניק ומטגנים כ 5 דקות, מעבירים לקערה ומצננים.
2. מוסיפים את הביצים לקערה, מתבלים וטורפים היטב.
3. מחממים את השמן במחבת בינונית על אש גבוהה. רצוי להשתמש במחבת בקוטר 25-28 ס"מ בעלת תחתית עבה וציפוי טפלון. כשהשמן חם יוצקים למחבת את בלילת הביצים, מכסים במכסה תואם, מנמיכים את האש ומטגנים 8-6 דקות.
4. מסירים את המכסה ומעבירים מרית עץ בין הפריטטה לדופן המחבת. מכסים את המחבת בצלחת שטוחה גדולה והופכים לתוכה את הפריטטה.
5. מחליקים את הפריטטה חזרה למחבת ומטגנים מהצד השני 4-3 דקות.
6. מעבירים לצלחת הגשה וחותכים למשולשים. מגישים חם או פושר

חזרה