שלח להדפסה  
מאפים מלוחים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

פשטידת תפוחי אדמה, בצל ורוזמרין, ברוטב עגבניות חם / אריק חכימי


חומרים (8 מנות)
לפשטידה:
שמן לטיגון
10 תפוחי אדמה בינוניים, שטופים, קלופים וחתוכים לחצאי עיגולים
5 בצלים בינוניים, קלופים ופרוסים לחצאי עיגולים
צרור גבעולי טימין קשור בחוט
7 ביצים טרופות
2 כפות רוזמרין טרי קצוץ דק
3 כפות עירית קצוצה דק
3 כפות בזיליקום קצוץ דק
מעט פלפל חריף רצוי קאיין
מלח ופלפל שחור גרוס טרי
לרוטב:
3/4 כוס שמן זית
3 שיני שום פרוסות דק באלכסון
20 עלי בזיליקום קצוצים גס
12 עגבניות גדולות ואדומות מרוסקות
מלח
סוכר
אופן ההכנה
  1. יוצקים שמן לסיר גבוה ורחב, בגובה שיכסה את תפוחי האדמה והבצל, ומחממים. כשהשמן חם מוסיפים את תפוחי האדמה ומטגנים עד שהם מתחילים להתרכך.
  2. מוסיפים את הבצל ואת הטימין וממשיכים לטגן עד שהבצל מתרכך ומתחיל להזהיב. מעבירים למסננת ומצננים. מסלקים את צרור הטימין.
  3. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות צלזיוס). מרפדים תבנית בנייר אפייה ומשמנים את הנייר במעט שמן זית.
  4. כשהתערובת מצטננת מערבבים אותה בקערה עם שאר המרכיבים, יוצקים לתבניות ומכסים ברדיד אלומיניום. אופים 15-20 דקות, מסירים את רדיד האלומיניום וממשיכים לאפות עד שפני הפשטידה משחימים. בודקים אם הפשטידה מוכנה על ידי טפיחה ומוציאים.
  5. מכינים את הרוטב: מחממים את השמן בסיר. כשהוא מתחיל להעלות עשן מוסיפים את השום ומטגנים מעט. מוסיפים את הפלפל החריף וממשיכים לטגן מספר שניות. מצרפים את עלי הבזיליקום ומטגנים חצי דקה.
  6. יוצקים פנימה את רסק העגבניות, מערבבים ומביאים לרתיחה על להבה גבוהה. מנמיכים ללהבה בינונית ומבשלים 10 דקות נוספות. מוסיפים סוכר לפי הצורך, כדי לבטל את חמיצות העגבניות, ומתבלים במלח. מבשלים 10 דקות נוספות ומסירים מהאש.

חזרה