שלח להדפסה  
ריבות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

ריבת שום / יוסי ראשוני ממסעדת "קרני-בר"


חומרים
1 ק"ג שיני שום קלופות
1/4 כוס שמן זית
1 כוס יין מרסלה
1 ק"ג סוכר
200 גרם עגבניות שרי שלמות
5 ענפי טימין עלי
4 מסמרי ציפורן
1/2 לימון סחוט
אופן ההכנה
  1.  מחממים תנור ל 200 מעלות צלזיוס. 
  2. מניחים את שיני השום ושמן הזית בתבנית חסינת חום ומכסים בנייר אלומיניום. אופים 40-30 דקות בתנור. השום צריך להיות רך, אך לא רך מדי.
  3. מעבירים את השום עם יתר החומרים, מלבד היין, לסיר בעל תחתית עבה, ומבשלים על אש נמוכה כשעה וחצי. אם הנוזלים מתאדים לגמרי, מוסיפים מעט מים. מוסיפים את המרסלה ומבשלים 10 דקות נוספות.
  4. מצננים ומעבירים לצנצנות נקיות.

חזרה