|
|
|
|
פלפלים חריפים ממולאים בגבינה
/ אבי שטייניץ
|
חומרים
|
6 פלפלים ירוקים חריפים גדולים ומאורכים ("שושקה") |
שמן לטיגון |
למלית: |
1 כוס גבינת שמנת |
מעט שמיר |
4 שיני שום כתושות |
4 כפות גבינת רוקפור |
לציפוי: |
קמח |
ביצה |
פירורי לחם מתובלים במעט שבבי צ'ילי |
לרוטב: |
1 פלפל אדום מנוקה וחתוך לקוביות גדולות |
1 פלפל צהוב מנוקה וחתוך לקוביות גדולות |
1 פרוסה כרישה החלק הלבן בלבד |
6 שיני שום חתוכות גס |
פלפל אדום חריף טרי לפי הטעם |
שמן זית לטיגון |
1 כוס רוטב עגבניות מוכן |
אופן ההכנה |
- מטגנים את הפלפלים או קולים בתנור, מניחים להם "להזיע" בשקית ניילון סגורה, ואחר כך קולפים בזהירות.
- מערבבים את מרכיבי המלית. חתכים חריץ לאורך הפלפל, מסלקים את הגרעינים (משאירים את העוקץ) וממלאים בתערובת הגבינה. טובלים פעמיים בקמח, בביצה ובפירורי הלחם המתובלים, ומטגנים בשמן חם.
- מכינים את הרוטב: מטגנים את הפלפלים, הכרישה, השום והפלפל החריף בשמן זית. מוסיפים את רוטב העגבניות, מערבבים ומרסקים למחית.
- מניחים פלפל ממולא בכל צלחת ויוצקים סביבו מהרוטב. מגישים בטמפרטורת החדר.
| חזרה | | |