שלח להדפסה  
בשר

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

תבשיל בקר וחצילים / דליה פן-לרנר


חומרים
2 ק"ג כתף בקר חתוך לקוביות
2 חצילים
4 בצלים קצוצים
10 לימונים פרסיים מיובשים
1 קופסת עגבניות קלופות
מלח ופלפל
שמן לטיגון
אופן ההכנה
  1. חותכים את החצילים לקוביות גדולות (5 ס"מ). שמים במסננת וזורים עליהם מלח. משהים כשעה. שוטפים ומייבשים היטב. מטגנים אותם קלות במעט שמן חם ושומרים בצד.
  2. משחימים בסיר (במעט שמן) את הבצל. מוסיפים את הבשר ומשחימים. מוסיפים את הלימונים המיובשים, מוסיפים מים עד לכיסוי, ומתבלים במלח ופלפל. מכסים ומבשלים כשעה וחצי על אש קטנה.
  3. מוסיפים את קוביות החצילים ומבשלים עוד שעה. מוסיפים את העגבניות הקלופות ומבשלים 30 דקות נוספות (סה"כ 3 שעות).
    טיפ: רצוי להכין יום מראש, כי טעם התבשיל משתבח עם הזמן. מגישים עם אורז.


חזרה