|
|
|
|
תבשיל בקר וחצילים
/ דליה פן-לרנר
|
חומרים
|
2 ק"ג כתף בקר חתוך לקוביות |
2 חצילים |
4 בצלים קצוצים |
10 לימונים פרסיים מיובשים |
1 קופסת עגבניות קלופות |
מלח ופלפל |
שמן לטיגון |
אופן ההכנה |
- חותכים את החצילים לקוביות גדולות (5 ס"מ). שמים במסננת וזורים עליהם מלח. משהים כשעה. שוטפים ומייבשים היטב. מטגנים אותם קלות במעט שמן חם ושומרים בצד.
- משחימים בסיר (במעט שמן) את הבצל. מוסיפים את הבשר ומשחימים. מוסיפים את הלימונים המיובשים, מוסיפים מים עד לכיסוי, ומתבלים במלח ופלפל. מכסים ומבשלים כשעה וחצי על אש קטנה.
- מוסיפים את קוביות החצילים ומבשלים עוד שעה. מוסיפים את העגבניות הקלופות ומבשלים 30 דקות נוספות (סה"כ 3 שעות).
טיפ: רצוי להכין יום מראש, כי טעם התבשיל משתבח עם הזמן. מגישים עם אורז.
| חזרה | | |