|
|
|
|
תבשיל גרגירי חומוס וכבש
/ חנוך בר שלום
|
חומרים
|
2 כוסות גרגירי חומוס מושרים למשך לילה, מסוננים ושטופים. אפשר לקלף, לא הכרחי |
2 כפות שמן זית |
1 שורש סלרי מקולף וחתוך לקוביות קטנות |
1 בצל חתוך לקוביות קטנות |
1 ק"ג צוואר טלה חתוך לקוביות |
4 עגבניות קלופות וחתוכות לרבעים |
כמון |
כורכום |
מלח ופלפל שחור |
להגשה: |
5 כפות נענע קצוצה |
אופן ההכנה |
- מטגנים בסיר את הבצל והסלרי בשמן זית. מוסיפים 4 כוסות מים, גרגירי חומוס ותבלינים ומביאים לרתיחה. מבשלים על אש נמוכה כשעה וחצי.
- במחבת נפרדת משחימים את קוביות בשר הטלה ומוסיפים לתבשיל. מוסיפים את העגבניות, ומים לפי הצורך, ומבשלים עוד כשעה עד שעה וחצי.
- אם חסרים מים במהלך הבישול, מוסיפים. בסיום הבישול מוסיפים נענע ומכבים את האש. מגישים עם אורז לבן ופלחי לימון.
| חזרה | | |