תבשיל גרגרי חומוס ועלי מנגולד
/ דליה פן-לרנר
גרסה איטלקית לתבשיל צפון אפריקאי. ניתן להחליף את המנגולד (סלק עלים) בתרד.
|
חומרים
|
1/2 1 כוסות גרגרי חומוס מושרים משך לילה |
1 ק"ג עלי מנגולד |
6-7 כפות שמן זית |
1 בצל אדום קצוץ |
2 גזרים קטנים, קצוצים |
1 כוס יין לבן יבש |
1-2 כפות רסק עגבניות |
1 כוס מרק עוף או מים |
1 כפית שביבי פלפלונים חריפים אדומים, מיובשים |
2 כפות מיץ לימון |
מעט פטרוזיליה קצוצה |
אופן ההכנה |
- מבשלים את גרגרי החומוס בהרבה מים עד שהם מתרככים (כשעה וחצי עד שעתיים).
- קורעים את עלי המנגולד (ללא הגבעול הלבן) וחולטים 3 דקות במים מומלחים רותחים. מסננים ומקררים בקערת מי קרח. סוחטים וחותכים לרצועות קצרות עבות.
- מחממים שמן במחבת גדולה ועמוקה ומטגנים את הבצל, השום והגזר 4-3 דקות. מוסיפים את היין, רסק עגבניות מעורבב במרק, מתבלים בשביבי פלפל חריף, מלח ופלפל, ומבשלים עד שרוב הנוזלים התאדו.
- מוסיפים את גרגרי החומוס המבושלים ועלי המנגולד ומבשלים 10-8 דקות. מוסיפים מיץ לימון וזורים מעל את עלי הפטרוזיליה הקצוצים.
|
חזרה |