ראשי שום קלויים
/ דליה פן-לרנר
מתאים כתוספת לדגים, בשרים גבינות עיזים ולמריחה על לחם, ובעצם לכל אוהבי השום למיניהם.
|
חומרים
|
5-6 ראשים שום לא קלופים |
טימין כמה גבעולים |
1/4 כוס שמן זית |
1/2 כוס יין לבן יבש או מים |
מלח ים גבישי |
פלפל שחור גרוס |
אופן ההכנה |
- מחממים את התנור ל 180 מעלות צלזיוס.
- חותכים פרוסה ("כובע") מקצה ראש השום, כך שבשר שיניו גלוי. מעמידים את ראשי השום בצפיפות בכלי חסין חום, כשצידם העליון, החתוך - כלפי מעלה.
- מטפטפים על ראשי השום ולתוך הכלי את שמן הזית והיין (או מים). מפזרים בכלי את גבעולי הטימין.
- מתבלים במלח ובפלפל. מכסים את הכלי במכסה הדוק או ביריעת נייר אלומיניום.
- מכניסים לתנור וצולים כשעה. מדי פעם יוצקים על ראשי השום מהנוזלים שבכלי. מורידים את המכסה או הנייר וצולים 15 דקות נוספות, או עד ששיני השום רכות מאוד.
|
חזרה |