שלח להדפסה  
שונות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

ראשי שום קלויים / דליה פן-לרנר

מתאים כתוספת לדגים, בשרים גבינות עיזים ולמריחה על לחם, ובעצם לכל אוהבי השום למיניהם.


חומרים
5-6 ראשים שום לא קלופים
טימין כמה גבעולים
1/4 כוס שמן זית
1/2 כוס יין לבן יבש או מים
מלח ים גבישי
פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
  1. מחממים את התנור ל 180 מעלות צלזיוס.
  2. חותכים פרוסה ("כובע") מקצה ראש השום, כך שבשר שיניו גלוי. מעמידים את ראשי השום בצפיפות בכלי חסין חום, כשצידם העליון, החתוך - כלפי מעלה.
  3. מטפטפים על ראשי השום ולתוך הכלי את שמן הזית והיין (או מים). מפזרים בכלי את גבעולי הטימין.
  4. מתבלים במלח ובפלפל. מכסים את הכלי במכסה הדוק או ביריעת נייר אלומיניום.
  5. מכניסים לתנור וצולים כשעה. מדי פעם יוצקים על ראשי השום מהנוזלים שבכלי. מורידים את המכסה או הנייר וצולים 15 דקות נוספות, או עד ששיני השום רכות מאוד.

חזרה