שלח להדפסה  
משקאות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

חלב קוקוס ביתי / פיליס גלזר

למרות שקל יחסית לקנות חלב קוקוס משומר או בצורת אבקה בחנויות שמתמחות במוצרים מהמזרח הרחוק וגם במספר חנויות טבע, אפשר להכין גירסה פחות עשירת טעם אך יעילה לבישול מקוקוס מיובש. בדרך כלל, משתמשים בחלב קוקוס שנעשה מהסחיטה הראשונה של הקוקוס המיובש. אך ניתן לעבור על התהליך שנית ולנצל את אותו הקוקוס לחלב דליל יותר.


חומרים
2 כוסות קוקוס
2.5 כוסות מים רותחים
אופן ההכנה
  1. שמים את הקוקוס בקערה ויוצקים מעליו מים רותחים
  2. מצננים עד שהתערובת פושרת ומערבבים-לשים עם הידיים מספר דקות (או מעבירים לממחה חשמלי ומעבדים 30 שניות).
  3. יוצקים לתוך מסננת מרופדת בשתי שכבות של בד גבינה (גזה) מעל קערה. לוחצים כדי להוציא את כל הנוזלים.
חזרה