שלח להדפסה  
בשר

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

תבשיל דלעת בשר ואורז


חומרים (6 מנות)
500 גרם בשר בקר טחון
2 בצלים גדולים קצוצים דק
150 גרם מרגרינה בטעם חמאה
1/2 כפית אגוז מוסקט טחון
מלח ופלפל לפי הטעם
1/2 כפית כמון
1/4 כפית כורכום
1 כוס אורז בסמטי (ארוך)
500 גרם דלעת
1/2 כפית קינמון
3 כפיות סוכר חום
שמן לטיגון
אופן ההכנה
  1. מחממים את השמן במחבת גדולה. מאדים את הבצל עד שהוא מזהיב.
  2. מערבבים בקערה מחצית מכמות הבצל המטוגן עם הבשר הטחון ומתבלים במלח ופלפל, אגוז מוסקט, כמון וכורכום. מערבבים היטב.
  3. יוצרים מתערובת הבשר קציצות קטנות ושטוחות ומטגנים בשמן עמוק עד שהן מזהיבות קלות.
  4. מבשלים את האורז לפי הוראות היצרן. מערבבים לאורז את שארית הבצל המטוגן.
  5. מחממים את התנור ל 200 מעלות צלזיוס.
  6. ממיסים את המרגרינה ויוצקים מחצית מהכמות לתבנית חסינת-אש עם דפנות גבוהות. מעבירים לתבנית מחצית מכמות האורז המבושל ומהדקים היטב. מסדרים את הקציצות בצפיפות מעל שכבת האורז.
    חותכים את הדלעת לפרוסות בעובי של ס"מ וחצי ומסדרים מעל הקציצות. בוזקים מעל קינמון וסוכר חום ומכסים בשארית האורז. מהדקים היטב ויוצקים מעל את שארית המרגרינה המומסת.
  7. מכסים את התבנית ואופים בתנור 10 דקות. מורידים את הכיסוי, מנמיכים את חום התנור ל 150 מעלות, ואופים שעה נוספת או עד שהדלעת רכה מאד.

חזרה