שלח להדפסה  
קינוחים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

מרנג בסיסי / דליה פן-לרנר

זהו מרנג נוקשה ויבש שמתאים לסלסלות, נשיקות וכבסיס פריך לקינוחים ולעוגות.


חומרים
5-6 חלבונים בטמפרטורת החדר
1 קורט מלח
1 כוס (200 גרם) סוכר מנופה
100 גרם אבקת סוכר מנופה
כמה טיפות תמצית וניל לא הכרחי
אופן ההכנה
  1.  מקציפים את החלבונים והמלח עד שנוצר קצף יציב אך לא יבש. מוסיפים, בהדרגה, כף אחר כף את הסוכר תוך כדי הקצפה, עד שנוצר קצף נוקשה ומבריק. 
  2. מבליעים למקצפת תוך כדי הקצפה את אבקת הסוכר (והווניל). הקצף צריך להיות מוצק מאוד ומבריק. 
    בעזרת שקית זילוף או שתי כפות, יוצרים כדורים, סלסלות, מקלות או דיסקים בגודל הרצוי על תבניות אפיה מרופדות בנייר אפיה. 
  3. מחממים תנור לחום מאוד נמוך (100 מעלות) ואופים כ 1-2 שעות (תלוי בגודל המרנג).
    מצננים על התבניות. כשהמרנג צונן משחררים בעדינות מנייר האפיה.

    אפשר להכין יום יומיים מראש כל זמן שהמרנגים עטופים היטב בשקית ניילון או במכל אטום.

חזרה