קרם פטיסייר
/ דליה פן-לרנר
קרם וניל צרפתי. משמש לעוגות וטארטים
|
חומרים
|
1.5 כוסות חלב |
3/4 כוס סוכר |
1/2 מקל וניל חצוי לאורכו, או תמצית וניל |
3 חלמונים מביצים גדולות |
1 כף קורנפלור |
1 כף קמח |
אופן ההכנה |
- מרתיחים את החלב עם מקל הווניל החצוי (את התמצית מוסיפים בשלב מאוחר יותר).
- מקציפים בקערה את החלמונים והסוכר עד שהתערובת בהירה ותפוחה. מוסיפים את הקורנפלור והקמח וטורפים לחלמונים.
- מוציאים את מקל הווניל מהחלב החם ומוסיפים בהדרגה לחלמונים, תוך כדי ערבוב, עד שהתערובת חלקה.
- יוצקים את התערובת לסיר ומחממים מעל להבה נמוכה תוך כדי טריפה מתמדת, עד שהתערובת מסמיכה (אסור להרתיח). מורידים מהאש ומסננים לקערה.
- מוסיפים את תמצית הווניל (אם לא השתמשתם במקל וניל). מכסים ביריעת ניילון בצמוד לשכבת הקרם, כדי למנוע היווצרות קרום. מצננים לפחות שעה (אפשר להכין ולשמור במקרר).
|
חזרה |