שלח להדפסה  
עוף

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

הודו שלם ממולא בערמונים / דליה פן-לרנר

בשר ההודו יבש יחסית ולכן יש להוסיף לו שומן עוף או חמאה. כמות המלית תספיק לשני עופות רגילים. אם החלטתם להשתמש בעופות זמן הבישול הכללי יהיה כשעה וחצי במקום שלוש שעות.


חומרים
תרנגול הודו הודו שלם במשקל 5 ק"ג (מזמינים מהקצב)
50 גרם מרגרינה מומסת בטעם חמאה, או 3 כפות שמן זית
מלח ופלפל
למצע הירקות:
בצל
גזר
גבעול סלרי
1 כוס יין לבן יבש
1 כוס מרק עוף צח
למלית:
ק"ג ערמונים 1
2 כוסות מרק עוף צח
1/2 כוס שומן עוף מותך או 100מרגרינה בטעם חמאה, מומסת.
100 גרם פרורי לחם טריים
2 בצלים קצוצים
500 גרם בשר עוף או עגל טחון
2-3 כפות פטרוזיליה קצוצה או תערובת עשבי תיבול טריים
1 חלמון ביצה
מעט שום כתוש
מלח ופלפל
אופן ההכנה
1. מכינים את המלית: חורצים חריץ בקליפה לאורך צידו השטוח של כל ערמון, מעט מעל בסיסו הרחב ועד לקודקודו. מכניסים לסיר מים רותחים ומבשלים 10-8 דקות. בעזרת כף מחוררת מוציאים כמה ערמונים בכל פעם, ומקלפים אותם בעודם חמים. כשכל הערמונים קולפו, מכניסים אותם לסיר עם המרק ומבשלים כ 40 דקות, עד שהם מתרככים. מסננים ומרסקים במזלג לרסק לא חלק.
2. מאדים את הבצל במעט שומן עוף או מרגרינה.
3. מערבבים את כל מרכיבי המלית ומתבלים במלח ופלפל ושום כתוש.
4. ממלאים ומבשלים את ההודו: מתבלים את ההודו וממלאים את צד הצוואר והבטן במלית. סוגרים את הפתחים בעזרת חוט תפירה עבה או קיסמי שיניים. קושרים את ההודו כדי שצורתו תישמר.
5. מושחים את עור ההודו בשמן או במרגרינה ומתבלים במלח ופלפל.
6. מניחים את ההודו הממולא בתבנית צליה גדולה, מעל מצע הירקות הקצוצים. יוצקים מעל את היין וכחצי כוס מרק. מכסים את התבנית, באופן רפוי ולא הדוק, ביריעת נייר אלומיניום.
7. מחממים תנור ל 200 מעלות צלזיוס. מכניסים את התבנית לתנור וצולים 30 דקות.
מורידים את חום התנור ל 180 מעלות וממשיכים לצלות כשעתיים נוספות. מדי פעם מוסיפים עוד מרק, אם יש צורך. מורידים את הכיסוי וממשיכים לאפות כ 30 דקות עד שהעוף מושחם. (סה"כ זמן הבישול כ3- שעות).
8. מעבירים את ההודו לצלחת הגשה ושומרים חם 15 דקות לפני פריסתו. מצמצמים את הרוטב שנשאר בתבנית, ומתבלים.


חזרה